– Det føles ikke langt fra terror når en blir vekket av at måkene holder morgenkonsert eller allmannamøte

GIR LYD: Måker skaper debatt. Innsenderen mener fuglene gjør vel mye av seg.

GIR LYD: Måker skaper debatt. Innsenderen mener fuglene gjør vel mye av seg. Foto:

Av

Om måker er terrorister eller ikke, så er de i hvert fall utrolig plagsomme å ha i et boligområde. For det er ikke noen små kladder med skitt de slipper i fra seg på både biler, hustak, hagemøbler og terrasser.

DEL

LeserbrevJenny Rolness oppfordrer oss i sitt innlegg i Gjengangeren den 24. juli til å mate måkene i stedet for å fjerne dem. Her henger jeg ikke med på hennes resonnement, for hvis vi fortsetter å mate måker, så vil de dessverre formere seg å bli flere og flere for hvert år og konfliktene og problemene større og større.

Det er ikke naturlig for måker å spise menneskemat. De er åtselfugler og er skapt til å leve og livnære seg av det de finner blant annet i fjorder og fjæra og de går slett ikke av veien for å spise andre fuglers egg og unger. Men de er ikke dummere enn at de forstår at det er lettere å få tak i mat der det er mennesker, enn ute på holmer og skjær.

De er heller ikke mer redd for mennesker enn at de stuper ned for å forsyne seg av maten vi sitter ute og skal kose oss med. Jeg har opplevd at barn har blitt frastjålet både pølser, is og boller som de holdt i hånda for å spise. Så det er ikke for ingenting at uteserveringer setter opp plakater hvor det står «Se opp for måkene».

Jenny Rolness har rett i en ting og det er at vi ikke kan trylle bort måkene, men ved å ikke mate de så kan vi hindre at de formerer seg, mer enn naturen tillater. Det føles ikke langt fra terror når en blir vekket av måkeskrik ved fem-seks tiden om morgenen av at måkene holder morgenkonsert eller et allmannamøte.

Derfor er min oppfordring: Slutt å mate måkene!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags