Det er aldri for sent å snu....

Av

Til Erna Solberg, statsministerens kontor.

DEL

LeserbrevDet er med forundring jeg registrerer at det er utsendt et skriv fra ditt kontor hvor det står nedfelt at begravelser på statens regning vanligvis gis til soldater som faller i strid under oppdrag for staten, statsmenn og kvinner som har gjort seg bemerket, politikere på Stortinget, eller en sjelden gang kulturpersonligheter som har betydd mye for folket.

En som ofrer sitt liv for landet skjønner jeg godt. Statsmenn eller kvinner som har bemerket seg skjønner jeg godt. Kulturpersoner som berører folks hjerter skjønner jeg godt.

Men én politiker som skal begraves på statens regning skjønner jeg ingenting av.

Det er nå en gang ikke beløpet som betyr noe, men det er den ære som blir vist, som er betydningsfullt.

Det er ikke lett å være politiker, men det er en jobb som mange andre jobber. I tillegg til å nyte god lønn, gode pensjonsavtaler, gode parkeringsmuligheter og gode etterlønninger, så lever dere også i sus og dus, med privatsjåfører og privatfly. Ofte er dere med på store begivenheter, og dere sitter ved kongens bord.

Alt dette, - og mye til, kan dere gjøre fordi vi har satt dere til å forvalte vår rikdom og drift av vårt vakre land.

At dere på noen måte kan tro dere er våre "herrer" kan jeg ikke fatte. Dere er satt i en stilling for å tjene folket. Og det synes dere at dere gjør bra?

Så bra at dere selv vil få dekket en evt gravferd på statens regning????

Og det etter at dere har skremt opp barn og unge med klimahysteri og pandemihysteri. Solgt unna deler av vårt land, gitt bort milliarder av kroner til formål ikke folket har bedt dere om å gjøre. Dere har ødelagt mye av arbeidsmiljøet med lovverk som ikke er tilpasset arbeidere. Dere har ødelagt for enkeltindivider og familier med ordninger rundt AAP. Dere har rotet til skattepolitikken. Dere har beskyttet hverandre i store korrupsjonssaker, og dere blir stort sett ikke stilt til ansvar for noe.

Jeg har det like ille hver gang det er valg! Jeg aner ikke hvilken fløy jeg skal legge meg etter. I mitt hode er det ubegripelig at det er 169 seter på Stortinget som har de samme bakendene trykket ned i hvert sete år etter år. Det er liten utskifting på stortingspolitikere.

Nei, det er ikke lett å være politiker med så mye ansvar, så mye uroligheter, så mange diskusjoner, så mye papirarbeid og så mange meninger.

Men å ta en så liten avgjørelse på om vår alles kjære folkekulturperson Jahn Teigen skal vises den ære og få dekket sin begravelse på statens regning,- nei det lot du en ansatt på kontoret avgjøre. Rett og slett en kunngjøring som inneholdt det jeg skrev over her.
Vet dere ikke at Kongen har gitt han St. Olav orden, ridder av 1 grad.

Er ikke dette heller nok til å komme på "listen" deres? En stor skam, som jeg tror du blir husket for. Ved siden av denne IS historien selvsagt.

Folket(som du er en del av, og som du skal tjene) har talt. Penger er samlet inn, og folket er engasjert. Jahn Teigen vil få folkets begravelse i Tønsberg.

Gå i skammekroken med dere alle sammen. Og se iallfall til at "politikere" i fremtiden blir strøket av listen for hvem som får den ære av å bli begravet på statens regning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags