Studentboliger i den gamle skolen vil berike Horten

BEKKEGATA: Partiet Venstre ønsker seg studentboliger i bygget som tidligere var videregående skole i Horten.

BEKKEGATA: Partiet Venstre ønsker seg studentboliger i bygget som tidligere var videregående skole i Horten. Foto:

Av

Det gamle gymnaset/videregående skolen i Horten er nå historie. Noe nytt skal komme på denne fine sentrale tomten. Eiendommen skal fylkeskommunen nå kvitte seg med. Men hva skal komme i stedet?

DEL

MeningerDette representerer en stor mulighet for Horten. Det angår oss som innbyggere i høyeste grad. Nasjonalt er det betydelig mangel på studentboliger. Universitetet på Bakkenteigen har ambisjoner og behovet for studentboliger vil øke. Vi mener at eiendommen egner seg utmerket for ombygging/bygging for studentboliger.

Horten tilbyr i dag et moderne byliv for unge mennesker og vi ønsker selvsagt mange studenter velkommen. Studentparlamentet har pekt på Horten som deres vertsby. Venstres statsråd Iselin Nybø, minister for forskning og høyere utdanning i regjeringen, forteller at Staten bidrar med midler til bygging av nye studentboliger, men at de er avhengige av innspill om slike prosjekter fra Studentsamskipnadene.

Studentsamskipnaden på Bakkenteigen har så langt prioritert å etablere studentboliger andre steder enn i deres nærmeste by, Horten. Horten Venstre har i lang tid satset på en politikk for å skape en levende by og et levende sentrum i Horten. Studentboliger på en så sentral tomt som den gamle videregående vil berike livet i sentrum. Naboskap med den nye videregående skolen er et pluss. Vi ønsker ungdommen velkommen!

Det er politikerne som avgjør hva som skal skje på denne tomten. Horten Venstre ber ordføreren snarest ta initiativ overfor fylkeskommunen før det tas beslutning om hvem skal overta eiendommen. Samtidig er det nødvendig å etablere kontakt og samarbeid med Studentsamskipnaden på Bakkenteigen slik at de også blir overbevist om kvalitetene ved et slikt prosjekt.

Studentsamskipnaden på Bakkenteigen bør se på dette som en stor mulighet for universitetet, for studentene og for lokalsamfunnet. Horten Venstre vil stå i fremste rekke for at et slikt prosjekt kan realiseres. Vi avventer snarlig reaksjon fra ordføreren.

LES OGSÅ: Pizzabudet Vetle (18) raste inn i kommunestyret: – Jeg hadde på ingen måte regnet med det

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags