Her blir det konflikt om støy, miljø og arbeidsplasser

HAVNEOMRÅDET: Fort vekk vil samfunnsnytten av arbeidsplasser settes opp mot boliger, spår SV-politiker Birthe Carlsen.

HAVNEOMRÅDET: Fort vekk vil samfunnsnytten av arbeidsplasser settes opp mot boliger, spår SV-politiker Birthe Carlsen. Foto:

Av

Nye boliger i umiddelbar nærhet til stålhavna i Horten vil bli en fremtidig utfordring både for dem som jobber der og for dem som skal bo i boligene.

DEL

LeserbrevDet kan være lurt å være tidlig ute med å erkjenne at her blir det konflikter om støy, miljø og arbeidsplasser – selv om de som flytter inn vet at de har bosatt seg i nærheten av en arbeidsplass. Med lossing og lasting av båter, truckkjøring og trailere ut og inn av havna. Hvordan støy oppfattes er individuelt. Kommunelegen kan måle, og nivået kan godt ligge langt under lovlig støy, men klagene vil likevel komme.

Til tross for at havna lå der før boligene, vil det bli fremmet forslag om nedleggelse eller flytting. Som om de som jobber i stålhavna har okkupert og beslaglagt området, ikke at det faktisk er en arbeidsplass som må ligge ved sjøen. Fort vekk vil det oppstå en konflikt der samfunnsnytten av arbeidsplasser settes opp mot boliger. Dette til tross for et overordnet mål i nasjonal transportplan om å få mest mulig last fra utlandet over på bane og båt ut fra et miljøperspektiv.

Det ser ikke ut til at dette spiller noen rolle når det kommer til havnevirksomhet og boliger. Da er både støy, miljøpolitikk og det å skape arbeidsplasser glemt, bare det kommer boliger akkurat der havnevirksomheten foregår ...

Det er en evig kamp. Jeg har jobba i Oslo Havn, Larvik Havn, Drammen Havn og de siste 20 åra i Moss containerhavn. Alle steder har det vært den samme konflikten. Det som derimot ikke skaper strid, er restauranter, parker, fritidsaktiviteter, åpen scene, kafeer og Rock on dock, og flere arbeidsplasser.

LES OGSÅ: Mange møtte opp da det ble holdt informasjonsmøte om områdereguleringen for Horten havn

Kun boliger også på toppen av et allerede for høyt portalbygg vil skape en fremtidig konflikt, og arbeidsplassen vil til stadighet komme under angrep og ønskes bort.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags