– Vi var lettet da Norsk Stål ble revet. Så kom dette nye prosjektet ...

HAVNEPAKEN: Spørsmålet er om byens befolkning virkelig ønsker denne kolossen, i et område svært mange har glede av slik det er i dag, mener innsenderne.

HAVNEPAKEN: Spørsmålet er om byens befolkning virkelig ønsker denne kolossen, i et område svært mange har glede av slik det er i dag, mener innsenderne. Foto:

Av

Å møte veggen. Dette begrepet fikk en ny og mer bokstavelig betydning for oss som bor i eneboligen i krysset Apotekergata / Strandpromenaden.

DEL

MeningerDet var artikkelen i Gjengangeren 18. oktober 2018 om byggeplanene rett over gata for oss som gjorde dette.

Les artikkelen her (krever abonnement)

Et gigantbygg på 22,5 meter på det høyeste rett i utsikten fra stuen er et skrekkscenario. Vi hadde sett tegninger på dette tidligere, men hadde et lite håp om at disse planene var forkastet i en tidlig prosess. Når planene nå dukker opp igjen begynner frykten å gå inn over oss om at det faktisk kan skje. Denne siste utgaven er sågar flyttet enda lenger mot nord, fordi utbyggingen av Redningsmuseet førte til at planene måtte endres.

Hva betyr dette? Spørsmålet er om byens befolkning virkelig ønsker denne kolossen, i et område svært mange har glede av slik det er i dag. Jeg har blitt tilsnakket av ganske mange, som har sett disse planene, og samtlige har vært opprørte over dette. Det har i en årrekke vært lagt til rette for at fotgjengere skal gå ned Apotekergata på vei til havneområdet.

Mange har sagt at de synes det er flott å komme ned Apotekergaten, og se ut over gjestehavnen, og området rundt. Og nå skal de som kommer denne veien bli møtt av dette nye bygget, i stedet for utsikten som er der i dag. Arkitekturen er selvfølgelig flott, men det er noe med å avstemme ting også, for dette er ikke Aker Brygge. Noe mer i stil med eksisterende bygg masse måtte da være en bedre løsning for byens beboere. Eventuelt flytte bygget til hullet på sørsiden av det restaurerte Redningsmuseet.

Vi vil naturlig nok komme til å føle oss ganske innesperret etter hvert. Først fikk vi Sjøsiden som stenger solen ute store deler av ettermiddagen for de fleste boligene i kvartalet. Men vi var lettet da Norsk Stål ble revet, og støy fra trucker og slipp av tunge stålplater opphørte. Så kommer dette nye prosjektet som etter en støyende anleggsperiode vil mørklegge området hos oss store deler av dagen.

Solen vil vi vel bare se når den er på det høyeste. Det føles som David mot Goliat, men da skjedde jo underet at David gikk seirende ut av kampen mot Goliat. Vi kan jo håpe på et under her også, for det er jo tross alt våre valgte politikere som skal bestemme dette. Initiativ og utvikling er positivt for byen, men det er dimensjonene vi reagerer på her.

Og det kjente utsagnet om at byen skal åpnes "mot sjøen", har vel blitt til "fra sjøen". Dette understøttes i den nevnte artikkelen 18. oktober 2018 hvor det nevnes at det blir fint å se på for de reisende med ferjene.     

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags