Det er ikke godt nok at det bare finnes én vei til universitetet

STUDENTBY: Det er flere gode grunner til å bygge ny vei til campus på Bakkenteigen, mener ordfører Are Karlsen. Bildet er fra studiestart på Universitetet i Sørøst-Norge, der Karlsen fortalte de frammøtte litt om Horten kommune.

STUDENTBY: Det er flere gode grunner til å bygge ny vei til campus på Bakkenteigen, mener ordfører Are Karlsen. Bildet er fra studiestart på Universitetet i Sørøst-Norge, der Karlsen fortalte de frammøtte litt om Horten kommune. Foto:

Av

Oddbjørn Gaski uttrykker gjennom Gjengangeren stor skepsis mot den nye foreslåtte veiløsningen til universitetet på Bakkenteigen. Jeg vil derfor redegjøre for hvorfor kommunestyret har ment at en slik vei er viktig.

DEL

MeningerUniversitetet er av uvurderlig betydning for kommunen vår. På Bakkenteigen er det omtrent 5.000 studenter og 600 ansatte. Vi er Vestfolds eneste universitetskommune og har det største studiestedet til Universitetet i Sørøst-Norge (Buskerud, Vestfold og Telemark). Det er et regionalt senter for kunnskapsutvikling, en av kommunes største arbeidsplasser og betyr veldig mye for næringslivet vårt.

Les innlegget fra Oddbjørn Gaski her

Universitetet selv peker på manglende veiløsning som det største hinderet for en videre positiv utvikling. I dag må trafikk fra jernbanestasjonen og E-18 kjøre ned til rundkjøringen ved Borrehaugene og gjennom Kirkebakken for å komme dit.

Med en ny vei fra Glenneundergangen vil adkomsten bli mye lettere. Veien vil også kunne betjene det planlagt boligområdet i Tonsåsen og næringsområdet i tilknytning til Forskningsparken. En annen side er det beredskapsmessige. Det er ikke godt nok at det bare finnes en vei inn på et område hvor det daglig befinner seg mange tusen mennesker.

En ny vei er også viktig for å øke andelen som kjører kollektivt eller sykler. Det er i dag veldig vanskelig med buss fra jernbanestasjonen til universitetet. Med en ny vei vil det være realistisk med direktebusser, som ikke vil bruke mer enn fire-fem minutter. Det forutsettes også at det legges godt til rette for syklende og gående på den nye veien. Veien er ikke ment å betjene gjennomgangstrafikk fra Borre mot Tønsberg.

De siste årene har vi jobbet mye for å få fylkeskommunen til å ta hovedansvaret for finansieringen av veien. Det har vi begrunnet med at universitetet har en svært viktig rolle i forhold til regional kunnskaps- og næringsutviklingen. Det er derfor etter vår mening gledelig at fylkestinget nå har avsatt midler til dette.

LES OGSÅ (+): Campus Vestfold bruker hunder for å skape bedre studenthelse: – Kan dempe medisinske problemer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags