Folk lurer på hvorfor jeg alltid går rundt og nynner. Rett som det er får jeg tilsnakk fra en kollega på sporten. Det vil si ... «Tilsnakk» er det vel egentlig ikke. Mer et strengt kremt. Og et blikk som ikke er til å misforstå.

Så tar jeg meg sammen og holder munn. En stund. Eventuelt trommer litt med fingrene mot pulten. Jeg tar meg ikke nær av irettesettelsen, altså. Absolutt ikke. Vi jobber i åpent kontorlandskap, og må selvsagt ta hensyn til hverandre. Og så er det ikke sånn at jeg nynner med vilje, heller. Jeg er rett og slett ikke bevisst på at jeg gjør det. Man kan kalle det en uvane. Eller rett og slett bare godt humør. For jeg nynner aldri hvis jeg er i dårlig humør.

Jeg nynner når jeg lager mat til noen jeg er glad i. Og faktisk også når jeg rydder. Det snodigste av alt er at jeg nynner når jeg betaler regninger! Av og til nynner jeg når jeg går tur med hunden min. Jeg har til og med nynnet i kajakk. Ja, faktisk særlig da. Jeg er forresten ikke alene om å nynne til padling. Flere av mine padlevenner gjør det. Noen synger til og med høyt.

Det har jeg også gjort, men ikke i kajakk. En gang sto jeg og sang høyt på Postkontoret – det var altså den gangen vi faktisk hadde et ordentlig postkontor i Horten. Jeg var ikke klar over det. Jeg var heller ikke klar over at jeg ikke var eneste kunde akkurat da – ikke før jeg snudde meg og så de lattermilde blikkene. Rødmen brant i kinnene. Jeg gjorde meg fort ferdig med ærendet mitt, og hastet ut.

Musikken er med meg i hodet stort sett hele tiden, også når jeg holder kjeft. Jeg trenger ikke ødelegge hørselen min med headset, eller bruke Spotify og iTunes. Jeg har alt sammen lagret internt. Inni hjernen. Det er en spilleliste som går mer eller mindre kontinuerlig. Av og til hender det at jeg våkner av at jeg ligger og synger i søvne.

Jeg synger ordentlig også, så klart. I kor. Men vi øver vanligvis bare én gang i uka. Det er ikke nok. Visste du at det finnes undersøkelser som viser at det å synge i kor er helsebringende, både fysisk og psykisk?

Nå tror du sikkert at jeg går rundt og sprudler bestandig, og alltid er i topp humør. Det er jeg selvfølgelig ikke. Men mesteparten av tida er jeg glad, og når jeg er glad kommer det lyd ut av meg.

Når du leser dette er det 77 dager igjen til våren. Ifølge min bok, begynner den nøyaktig 1. april – selv om det skulle snø. Hvis ikke det er grunn god nok til å være i godt humør, vet jeg ikke hva som er det. Dum-di-dum-di-dum.