FrP og 1. Mai.

Av
DEL

LeserbrevVestfold og Telemark FpU har et leserbrev i Gjengangeren mandag 6. Mai  under overskriften " Avskaff 1. Mai som fridag". Begrunnelsen deres er at 1. Mai er ikke noen kampdag lenger. Jo, den er nok det. 

Over hele verden øker forskjellene mellom fattig og rik. Høyre og FrP-regjeringen prøver å avvikle det norske velferdssamfunnet bit for bit. De kutter f.eks. I den økonomiske støtten til arbeidsledige. De fjerner bl.a. retten til feriepenger og innfører økt karantenetid for dagpenger fra åtte til tolv uker. 

Regjeringen har gjennomført kutt i barnetillegget til uføre. NAV anslår at 2030 uføre forsørgere vil få mindre støtte som følge av de nye reglene. Det gjelder ikke bare dem. Regjeringen har gjennomført kutt i støtte til multihandikappede, uføre og kronisk syke. F.eks. rammer kutt i fysioterapi de som gjennom sitt arbeid skader seg eller utvikler kroniske helseplager. Det kan gjelde for brannmenn som har fått skader i ekstreme risikosituasjoner ellerfor kvinner og menn som over år må ta mange tunge løft i renhold og helse og omsorg.

Vi har passert over 100.000 barn som vokser opp i fattige familier. Fattige familier blir fratatt barnetrygd. Det er kun 66 av Norges kommuner som lar fattige familier beholde barnetrygden. Regjeringen ønsker ikke å gjøre noe med det. SV har flere ganger tatt opp i stortinget at barnetrygden skal holdes utenfor beregningsgrunnlaget for sosialhjelp, men har ikke fått med seg et flertall i stortinget på det. Det er med andre ord nok av saker å demonstrere for.

Høyre og FrP prøver nå å gjøre det samme som Margareth Thatcher gjorde i Storbritannia ved å plukke ned velferdssamfunnet bit for bit. Dette reagerer folk på og oppslutningen om årets 1. Mai-tog var større enn på lenge. I Oslo var det over 10000 mennesker som gikk i 1. Mai-tog. Det var den største oppslutningen på mange år.

Børre Stabell, SV.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags