I helgen var det storinnrykk av drillere til Lystlunden Arena hvor årets Skjærgårdsdrill gikk av stabelen. Drillere fra flere kanter av landet hadde tatt turen til Horten for å konkurrere.

Flere hundre

Skjærgårdsdrill er en årlig drillkonkurranse som har blitt arrangert i over 20 år. Som vanlig var Horten Drill teknisk arrangør på vegne av Norges Musikkorps Forbund.

Les også (+): Sier opp jobben: – Svært lite ønskelig

Skjærgårdsdrill er en populær konkurranse. Flere hundre utøvere hadde tatt turen til Horten i helgen. Noen drillere hadde reist fra Haugesund, Stangaland, Stjørdal, Lillehammer og Arendal for å delta, men de fleste kom fra ulike klubber og korps rundt Oslofjorden. Skjærgårdsdrill er sesongens første drillkonkurranse og gir også mulighet for kvalifisering til sommerens Norgesmesterskap i korpsdrill.

Måneder med innøving

Horten var representert med utøvere fra både Horten Drill og Evolution Drillklubb. Horten Drill hadde hele 20 utøvere med i konkurransen denne gangen, mange med lang fartstid på konkurransegulvet, og noen som deltok for første gang.

Det er mye som skal klaffe for at drillerne skal lykkes i de få minuttene de har til disposisjon når et program som skal fremføres på gulvet. Utøverne fra Horten hadde forberedt seg godt. Måneder med innøving av program og terping på stav- og kroppsteknikk resulterte i mange gode plasseringer i en rekke solistklasser og troppsklasser. Horten Drill sanket hele 24 pallplasser, fordelt på 13 gull, 6 sølv og 5 bronse i tillegg til mange andre fine plasseringer i helgens konkurranse.


Tok sine første medaljer

Elise Asbjørnsen (12) fra Borre startet i Horten Drill for et drøyt år siden. Elise har brukt tiden godt og har vært ivrig på trening. I helgen deltok hun i sin første drillkonkurranse og kronet debuten med en flott sølv-medalje i den tekniske øvelsen 1-baton. Tiril Fosheim Kleppan (15) fra Holmestrand reiser til Horten mange dager hver uke for å trene i Horten Drill. Tiril har deltatt i flere drillkonkurranser tidligere, men i helgen tok hun endelig steget opp på pallen og hentet hjem både sølv i 1-baton og bronse i drilldans.

Også Horten Drills aller yngste utøvere, minispirene, fikk vist seg frem på gulvet da de hadde oppvisning foran et stort og entusiastisk publikum i Lystlunden Arena på søndag.

Les også (+): Idrettspresident Berit Kjøll besøker Horten

VM-uttak

Horten Drill ser tilbake på ei svært vellykket helg både for utøverne og for klubben som arrangør av et stort arrangement. Det er et betydelig maskineri som settes i gang når klubben arrangerer Skjærgårdsdrill. Mangfoldige dugnadstimer må til når Horten Drill er vertskap for nærmere 580 startnummer, 23 dommere og hundrevis av publikummere gjennom ei intensiv helg fylt til randen av drillglede.

Horten Drill har utøvere i ulik alder og på ulikt nivå. Noen av utøverne i klubben har internasjonale ambisjoner og har sanket flotte plasseringer i ulike konkurranser gjennom mange år. Helgen før jul var flere av klubbens medlemmer på kvalifiseringskonkurranse i Ålesund. Der fikk Saga Opedal, Sandra Dimmen, Tuva Kosmo, Elea Solberg, Marlene Solberg og Henriette Lid Gundersen landslagsuttak og skal representere Norge i VM i drill eller i Nations Cup. Begge mesterskapene går av stabelen i Liverpool i august.