Gå til sidens hovedinnhold

MDGs politikk er en virkelighetsflukt med fatale følger for norsk økonomi

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) har på sin nettside fremhevet ti grunner til at folk må stemme på de i årets valg. Der loves det gull og grønne skoger, hvor kostnadene er nærmest astronomiske, og man får ikke betryggende svar på hvordan det skal finansieres.

Jeg mistenker sterkt at mange potensielle MDG-velgere har latt seg forføre av partiets dommedags-og skremselspropaganda. Norge skal altså ofre sine enorme olje- og gassrikdommer (som gir oss blant annet gratis helsevesen og skole) for at vi liksom skal gå foran i verden som gode eksempler. Å tro at Russland, Saudi-Arabia, Irak, Iran o.a. skal følge Norge - det er å tro på julenissen.

MDG vil kutte billettprisene betydelig på all kollektivtransport (men samtidig doble kollektivtilbudet), og de vil skrote alle planer for nye motorveier. At partiet vil bygge jernbane over en lav sko er intet nytt, men å drifte jernbanenett er særdeles kostbart i forhold til en asfaltert vei (som i tillegg gir inntekt i form av bompenger).

Et av verdens beste helsevesen er ikke bra nok for MDG. Blant annet innenfor det psykiatriske behandlingstilbudet skal det åpenbart ikke stå om penger – her skal det bygges ut, koste hva det koste vil.

Aktiv skogdrift er en styggedom for de grønne. De vil heller at mest mulig skal vernes og gro igjen – i klimakampens ånd selvsagt. At det er store penger i norsk skog betyr lite.

Ellers kan nevnes: Biltrafikken skal strupes i og rundt store byer, men MDG ønsker samtidig flere bomstasjoner og høyere takster. Vil minne om at partiets landsmøte var få stemmer unna til å vedta totalforbud for kommersiell flytrafikk mellom store norske byer.

Man vil forby eiere av eksisterende kjøpesentere å bygge ut, og det skal bli forbudt med gratis parkering når du handler. Det skal altså straffe seg å ta bilen på handletur.

Mulighetene for jakt og fiske skal strammes kraftig inn, det skal bli forbudt å bygge store fritidsboliger og hytter, og norsk kjøttproduksjon (som allerede sliter) kan se enda magere tider i møte hvis MDG får viljen sin.

Ellers hva gjelder våre dyr så vil MDG bruke penger på å opprette egne dyre-politiavdelinger i samtlige politidistrikt. Hvordan det skal finansieres er et mysterium med tanke på at dagens politi- og lensmannsetat har vært underfinansiert i årtier. Tusenvis av straffesaker blir som kjent henlagt grunnet økonomiske rammer.

Kommentarer til denne saken