Harald Moskvil fra Nykirke er MDGs toppkandidat i Vestfold, og har lenge vært en av de heteste kandidatene til å stikke av med utjevningsmandatet.

Men da må MDG over sperregrense, som er på fire prosent. Natt til tirsdag ligger de akkurat under.

– Jeg skal innrømme at jeg var mer optimistisk for noen timer siden. Prognosen klokka 21 viste at vi var over sperregrensen, men siden har vi ligget like under. Men det er fortsatt en del stemmer i Oslo som skal telles opp, og der har vi høy oppslutning. Derfor har jeg et lite håp om at vi skal komme oss over fire prosent, sier Moskvil til Gjengangeren i natt.

- Kunne gjort en forskjell

Mens Rødt har ligget over sperregrensen med trygg margin gjennom kvelden og natta, har Venstre, KrF og MDG beveget seg opp og ned rundt firetallet. De to sistnevnte ser nå ut til å havne under.

– Det er i så fall veldig synd. Ikke først og fremst for min egen del, men fordi det fører til at vi går glipp av MDG-politikere i flere stortingskomiteer der vi kunne gjort en forskjell, sier Moskvil.

Han gleder seg uansett over at partiet har hatt fremgang både i Vestfold og Horten.

– Vi har også fått mange nye medlemmer. Man skal heller ikke glemme at MDG går fram totalt sett, selv om vi selvsagt hadde håper på enda bedre.