(Tønsbergs Blad)

Gjennom bærekraftstiltaket Scale for Good har McDonald’s satt et globalt mål om at all emballasje skal være fra fornybar, resirkulerbar eller fra en sertifisert kilde innen 2025.

– Som en gründerbedrift er det viktig for oss at vi har selskaper som McDonald’s, med finansielle muskler, som er villige til å ta sjansen. Dette er en bærekraftig løsning som flere selskaper kan ta i bruk, sier Gründer i The Good Store, Lasse Johansen.

I tillegg skal 100 prosent av serveringsemballasjen resirkuleres på samtlige restauranter globalt.

McDonald’s serverer 35 millioner gjester i året, og har igangsatt en rekke ulike tiltak for å bli mer bærekraftige.

Nylig ble alle plastsugerør byttet ut med nedbrytbare papirsugerør i hele landet; nå er det serveringsbrettene som står for tur.

– Plastbrettene ble testet på en av restaurantene våre i desember, med svært vellykkede resultater. Nå skal brettene rulles ut til McDonald’s restauranter i hele Norge, sier Pia Martinsen Mellbye, Managing Director Food Folk Norge AS.

LES OGSÅ: Nå har den nye restauranten åpnet: – Det manglet et spisested her

LES OGSÅ: Ren elv betyr frisk fjord

LES OGSÅ: Dette huset blir det første i sitt slag i Norge – og her slipper du å bruke en eneste krone på oppvarming