Matroser i harnisk: – Komplett uforståelig at Marinemuseet er stengt i sommer!

MARINEHISTORIE: – Vi i Horten er svært stolte over attraksjonen Marinemuseet, skriver leder Trond Ditmansen på vegne av Marinemuseets Matroser.

MARINEHISTORIE: – Vi i Horten er svært stolte over attraksjonen Marinemuseet, skriver leder Trond Ditmansen på vegne av Marinemuseets Matroser. Foto:

Av

Åpent brev til stortingsrepresentantene fra Vestfold fra Marinemuseets Matroser.

DEL

MeningerVenneforeningen Marinemuseets Matroser stiller seg uforstående til at Forsvaret velger å stenge Marinemuseet på en tid da alle oppfordres til å feriere i Norge. Marinemuseet er et av verdens eldste marinemuseer i kontinuerlig drift.

Vi i Horten er svært stolte over attraksjonen Marinemuseet. Museet er en av de viktigste turistmålene i Horten og Vestfold, med mange tusen besøkende hvert år.

I en så spesiell situasjon som Norge er i nå, velge altså Forsvarets museer å stenge dørene for publikum. Det er komplett uforståelig. Begrunnelsen er at det ikke er penger til å lønne pensjonister for å holde museet åpent. Det er angivelig snakk om rundt 200.000 kroner!

Ledelsen ved Forsvarets museer må gjøre om denne beslutningen snarest! Det er uhørt at denne attraksjonen er stengt, og at alle de turister som besøker vår region og Karljohansvern, møter låste dører når de har tatt turen vakre Karljohansvern, hvor også Preus Museum (fotomuseet) holder til. Fotomuseet holder åpent. Men det tilhører et annet departement enn Forsvarsdepartementet, med en ledelse som skjønner hva dette handler om.

Det er komplett uforståelig at ledelsen i Forsvarets kulturavdeling velger å stenge ett av de mest spennende museer under deres ansvarsområde.

Ved politisk inngripen bør det være en smal sak å få åpnet Marinemuseet for publikum også denne sommeren!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags