Trekker tilbake lime fra butikkhyllene i hele landet

Stavanger 20120928. Gastronomisk Institutt, ved Måltidets Hus i Stavanger, fredag 28. september 2012.
Sitron og lime
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Stavanger 20120928. Gastronomisk Institutt, ved Måltidets Hus i Stavanger, fredag 28. september 2012. Sitron og lime Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lime fra Bama, solgt i hele landet fra butikkene REMA 1000, SPAR, Joker, KIWI, MENY, Jacob’s og Bunnpris, samt hos Storkjøkkenkunder, trekkes tilbake fra markedet.

DEL

(Jarlsberg Avis) Bama tilbakekaller lime fra Brasil etter funn av for høye verdier av plantevernmiddelrester.

1,5 lime er nok til å utgjøre fare

Prøver tatt av Mattilsynet 19. september viser for høye verdier av plantevernmiddelet karbofuran. Dette stoffet kan utgjøre en helsefare ved høyt inntak av varen, opplyser Bama i en pressemelding.

Det skriver iFinnmark.no.

– Beregninger viser at barn som veier 14,5 kg kan spise opptil 62 gram lime før det kan representere helsefare. For voksne som veier 60 kg: 257 gram, opplyser forbrukerkontak i Bama Svein Erik Sørensen.

En hel lime, med skall, veier ca. 40 gram. Det vil si at en person på 60 kg må spise seks lime, og en person på 14,5 kg må spise om lag 1,5 lime, ifølge han.

Ber folk oppsøke lege ved behov

Produktene er sperret på BAMAs lagre, og butikker er varslet om å fjerne produktet fra hyllene.

– Ta kontakt med legen din eller legevakt om du har spørsmål om helsen sin, sier Sørensen.

Bama jobber nå med å undersøke hva som har skjedd i dette tilfellet. De opplyser videre at de har gode rutiner for å følge opp leverandørene for å sikre trygg mat. De opplyser videre at det er produkter som har vært i salg fra 14. september, som er berørt.

Artikkeltags