Skal gi tyskerne en smak av skjærgården

DELER SMAK: Birger Madsen deler smaken av Skjærgårdsløken i Tyskland.

DELER SMAK: Birger Madsen deler smaken av Skjærgårdsløken i Tyskland. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skjærgården Gartneri er på Grüne Woche i Berlin for å vise europeerne hva de kan oppleve om de tar turen til Osloregionen.

DEL

– Vi gleder oss og er stolte over at vi får lov til å være med til Berlin og Grüne Woche 2017, skriver Kristin Stenersen og Bjørge Madsen, som driver Skjærgården gartneri, i en melding til Gjengangeren.

Skjærgården Gartneri produserer på raet i området rundt Åsgårdstrand. Spesialiteten skjærgaardsløk, vårløk, urter og andre smaksgrønnsaker dyrkes i hellingene ned mot Oslofjorden.

– De solrike dagene og vinden fra havet skaper et perfekt klima for dyrking av våre smaksgrønnsaker, sier Stenersen og Madsen.

LES OGSÅ: Her lager elevene den sunne skolematen selv

God matjord

Grüne Woche

Internationale Grüne Woche 20. – 29. januar 2017:

Har 400-500 000 besøkende hvert år

1 500 utstillere fra 60 land

5 000 journalister fra 70 land er ventet til Berlin

Norges stand er på nærmere 400 kvm og vi deltar for 30. gang

Arrangeres for 82. gang, og er en internasjonal møteplass for landbruk, mat og reiseliv

– Vi tror at kvalitet kommer av hva vi lærer hver eneste dag, og hvordan vi forvalter jorda til det beste for kretsløpet. Og god jord er det viktigste vi rår over. Matjorda er levende og den tar vi vare på ved å kompostere alt produksjonsoverskudd. Klimaet langs Oslofjorden, den varme gode jorda her på raet og vår egen kompost er det som gir oss skjærgårdsløken.

På Skjærgården er de levende opptatt av smak. I sesongen er de over 30 kolleger som arbeider mot ett mål – å forsyne det norske folk med løk, urter og andre smaksgrønnsaker. Alt dyrket ute for smakens skyld.

– Ved å ta med Skjærgaardsløk til Berlin ønsker vi å fortelle om det unike området rundt Oslofjorden, samtidig som vi gir en smak av hvilke flotte produkter de kan smake når de kommer hit.

LES OGSÅ: – Underernæring må forebygges

Test av nytt produkt

Med til Berlin skal de ha med seg sitt nye produkt, Syltet skjærgårdsløk, en spesialitet fra Åsgårdstrand.

Skjærgården gartneri

Kristin Stenersen og Bjørge Madsen er tredje generasjon som driver Skjærgården gartneri i Åsgårdstrand.

De tok over gården i 1998 og har spesialisert seg på fersk løk, urter og smakgrønnsaker.

Det er alt fra 4 til 30 personer som jobber på gården, alt etter sesong.

Har et nytt produkt på gang – Syltet skjærgaardsløk.

– Vi tester stadig ut nye produksjoner her på Skjærgården og Grüne Woche gir oss den perfekte arena for teste ut Syltet skjærgaardsløk. Surkålens hjemland gir den perfekte ramme for testing av syltede produkter.

Artikkeltags