Det var på årsmøtet i Teatergruppen Masken før helga at lederskiftet ble vedtatt. Wigdis Solberg overlot etter åtte år lederklubba til Trine Mellberg. Hun har trådt sine barnesko i foreningen hun overtar.

– Siden 1983, da begynte jeg i Minimasken. En fartstid jeg deler med to andre i styret, for øvrig. Nå er vi de gamle, vi skal før arven videre. Vi er godt opplært, sier hun.

– Masken skal fortsette å glede, engasjere og irritere, erklærer Trine Mellberg etter en tenkepause.

LES OGSÅ: – Hvor mange timer vi har brukt? Herregud! Det går ikke an å anslå noe tall.

Det som er "vårs"

Hun brenner for teater, om å eie en opplevelse sammen på scenen og dele den med Horten.

– Spesielt viktig i vår tid, tror jeg, når vi også er sosiale foran hver vår skjerm. Verden er blitt mer flyktig, vi bombarderes fra alle kanter. Da gjelder det å stå på torvet og finne hva som er "vårs". Det skal Masken gjøre: Servere lokal stolthet og innsikt og bygge selvtilliten til lille Horten, sier Trine Mellberg.

Hun synes rekruttering er viktig og brenner for barnegruppa Minimasken og ungdomsgruppa Ungdomsmasken.

Nytt Masken-styre

Leder: Trine Melberg                                  
Nestleder: Reinert Dahl                                     
Sekretær: Tonje Nilsen                                     
Kasserer: Ellen Mosebekk Arntsen 
Styremedlem: Birgithe Røed Jonsrud                   
Styremedlem: Linda Berglund                                
Varamedlem: Tove Monsen Guttelvik                 

 

Hedret Solbergs

Masken-årsmøtet gjorde stas på Trine Mellbergs forgjenger Wigdis Solberg og mannen Scott, som begge ble takket av etter verv i styret gjennom de siste årene. Scott har vært kasserer i en årrekke. Ekteparet er allerede æresmedlemmer av teatergruppa, som de var med på å stifte i 1981.

LES OGSÅ: Fulle hus for Club Gatsby

– Begge har gjort en enorm, frivillig innsats med forskjellige oppgaver siden starten, og kjenner vi de rett så kommer de ikke til å gi seg med dette. Teatergruppen Masken hadde ikke vært den samme uten Wigdis og Scott. Uten deres innsats er det ikke sikkert vi hadde kunnet holde på uavbrutt i 35 år. De er begge et eksempel til etterfølgelse for andre, spesielt for den yngre generasjon, sa Masken-veteran Inger Jonsrud i en tale til Solbergs under årsmøtet.

Planer i skuffen

Hortens eldste amatørteatergruppe har en hvilepause. Masken etter "Club Gatsby", Minimasken etter Snøhvit. Når kommer neste forestilling?

– Vi får se om vi får til noe i høst. Gatsby-forestillingen i Artilleriverkstede lærte oss mye, men det blir neppe noe tilsvarende med det første. Vi må ikke slite ut folk. Det ligger flere ting i skuffen som er sugent på å se dagens lys. Det er bare å glede seg, sier nybakt Masken-leder Trine Mellberg.