Har skrevet Masken-forestillingen: – Dansær'n Ole Kristian er liksom ikke meg

SPILLER: Musikk har alltid vært en del av Ole Kristian Pettersen, også når han venter.

SPILLER: Musikk har alltid vært en del av Ole Kristian Pettersen, også når han venter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I påvente av at Maskenforestillingen «Siste båt fra Verven» har premiere 8. februar, lurer tekst- og musikkforfatter Ole Kristian Pettersen på hva han skal gjøre i mellomtida.

DEL

Som kjent skal Teatergruppen Masken sette opp seks forestillinger med «Siste båt fra Verven» neste år. Det gleder Ole Kristian Petersen seg til.

Ikke bare fordi han står for tekstene og melodiene til de nærmere tjue sangene, men også fordi han skal spille ut livsverket sitt sammen med teaterveteranene.

– Åsså skal jeg danse, sier han med sjokk og skjelv i stemmen. Eller vibrato som det heter på musikerspråket.

((Saken fortsetter under bildet)

STEMNING: Masken-gjengen Torveig H. Reiten (f.v.) , Une Kulsrud, Ellen Arntsen, Lise H. Solberg og Trine Melberg var med Ole Kristian Pettersen over Beddinga og ned i Strordokka for å kjenne på Verven-livet før de startet med "Siste båt fra Verven"-prøvene.

STEMNING: Masken-gjengen Torveig H. Reiten (f.v.) , Une Kulsrud, Ellen Arntsen, Lise H. Solberg og Trine Melberg var med Ole Kristian Pettersen over Beddinga og ned i Strordokka for å kjenne på Verven-livet før de startet med "Siste båt fra Verven"-prøvene. Foto:

Det begynte som et innfall

Dette til tross, han legger ikke skjul på at han gleder seg. Etter at han for flere år siden hørte ex-Police Sting og hans «Last Ship»-plate rundt opplevelsene om at skipsbyggerindustrien rundt hjembyen Newcastle forsvant, har Ole Kristian tenkt på at han kanskje skulle finne på noe liknende rundt hans gamle arbeidsplass, Horten Verft inne på Karljohansvern.

LES OGSÅ: Linda Berglund får Bakkenteigen-jobben

– Det begynte som et innfall og en tanke, og vokste til en drøm da jeg begynte å skrive ned det som kunne utvikles til tekster og musikk. Da Une Kulsrud kom inn i bildet og begynte å male fram arrangement og tonesetting løsnet det.

– Da Lise Hogstad Solberg kom inn som regissør, landet hele tankespinnet og drømmen min fjellstøtt, sier Ole Kristian.

Må holde tilbake

Han understreker at denne oppbyggingen har gjort «Siste båt fra Verven» til en Maskenforestilling med hans tekster og musikk.

– Det er en del av avtalen. Masken kontrollerer alt de skal bruke til de er ferdig med sine seks forestillinger. Jeg får ikke lov å framføre Verven-sangene før de har spilt seg ferdig, sier han.

Ole Kristian forteller at ikke det gjør så mye.

Selv om han også har litt abstinens for ikke å framføre sine «babies» før etter at Masken har spilt sine Verven-forestillinger ferdig om noen måneder.

(Saken fortsetter under bildet)

PLANER: Ole Kristian Pettersen har begynt å se på mulighetene om å også ta Verven-forestillingen ut i en nedstrippet utgave til eldresenter og liknende, og samatidig supplere med andre sanger.

PLANER: Ole Kristian Pettersen har begynt å se på mulighetene om å også ta Verven-forestillingen ut i en nedstrippet utgave til eldresenter og liknende, og samatidig supplere med andre sanger. Foto:

Eget show

– Jeg har i øyeblikket seks Horten- og Verven-låter som ikke skal få full Masken-oppsetning, og som jeg derfor kan spille ute nå. Dessuten er det ikke så lenge til vi er ferdig med februar og jeg kan spille og synge alle låtene mine igjen. Det gleder jeg meg til, sier han.

Ole Kristian forteller at han sysler med planer om en turnerunde til distriktets eldresenter med Verven-sanger og mellomsnakk.

SE OGSÅ: Nå går Martes sang om tidsklemma viralt

– Det er der ute, hos mine samtidige, at jeg får responsen og tilbakemeldingene på livet før: Verven her i Horten og alle de andre byene som hadde egne skipsverft; Moss, Kaldnes i Tønsberg, Framnæs i Sandefjord, Fredrikstad og Drammen. Og også får respons når jeg snakker om de gamle fagfolka og yrkene som har forsvunnet, klinkere og andre, og alt det andre som nå er borte.

– Det er der jeg føler meg hjemme, men gitar'n, sang og mellomsnakk. Dansær'n Ole Kristian er liksom ikke meg.

– Men tekstforfatteren og melodisnekkeren er deg?

– Ja, og det er derfor jeg gleder meg til å være med på full Masken-oppsetning i februar, og etterpå ta med låtene ut på eldresentrene. Det er mye å se fram til. I mellomtida pusler jeg og steller med mitt.

– Holder musikken og sangene ved like veit du, sier Ole Kristian Pettersen og drar en nyskrevet sang om Sælaskjæra på Indre Havn.

Artikkeltags