I neste års statsbudsjett foreslår regjeringen å legge ned Marinemusikken, og mandag ettermiddag ble det avholdt en demonstrasjon mot nedleggelsen av korpset.

Marinemusikken er Vestfolds eneste profesjonelle orkester. De har flere år blitt truet med nedleggelse.

Åse Kleveland var konferansier for markeringen, mens Venstreleder Trine Skei Grande holdt appell om hvor viktig Forsvarets musikkorps er for Norge. Hun lovte å kjempe mot regjeringens forslag, og understreket at de ikke har flertall i Stortinget.

Musikere fra Marinemusikken spilte på markeringen, sammen med musikere fra Forsvarets Stabsmusikk og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.

LES OGSÅ: Dette er et blankt nei til Marinemusikken

Stjernetrompetist viste sin støtte

Stjernetrompetist Tine Thing Helset delte også sin frustrasjon over nedleggelsen, og fortalte hvor viktig korpsbevegelsen har vært for henne.

I tillegg sangHilde Louise Asbjørnsen til støtte for å bevare Marinemusikken. Asbjørnsen skal opptre sammen med Marinemusikken i forestillingen «Chat Noirs skygger», som spilles på Bølgen kulturhus i Larvik den 24. oktober, på Bakkenteigen kulturhus 25. oktober og på Nøtterøy kulturhus 26. oktober.

LES OGSÅ: Erna lovte å beholde Marinemusikken

Vil omprioritere i forsvaret

– Vi må omprioritere internt og bruke mer penger på det som gir militæreffekt og forsvarsevne og noe mindre penger på andre ting som musikk og kultur, har politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet, Audun Halvorsen, uttalt til NRK om nedleggelsen av Marinemusikken.

I tillegg trues Luftforsvarets musikkorps med nedleggelse. Legges begge disse korpsene ned vil kun tre av Forsvarets musikkorps fortsatt eksistere.

LES OGSÅ: Ærespris til Marinemusikken