– Det blir spennende, sier sjef for Marinemusikken, Terje Gravningsmyhr.

– Marinemusikken er som eneste profesjonelle korps invitert til den store paraden som skal holdes til helgen. Norge inviterer jo korps og tropper til blant annet Norsk Militær Tattoo, og så blir vi selvsagt invitert tilbake. Det er sånn det er, smiler Gravningsmyhr – og tilføyer at regningen blir betalt av arrangørene.

– Hvis ikke hadde nok ikke vi hatt midler til å takke ja til denne turen.

Minnemarkering

I Frankrike skal Marinemusikken være med på en stor minnemarkering i Souchez, der mange falne under 1. verdenskrig er gravlagt.

– I Souchez skal det være en stor parade, den skal selvsagt vi være med på. Det skal også mange andre militære enheter, ikke minst over 500 militære kjøretøy, de fleste tilhørende veteranklassen. Og bare så det er nevnt; denne paraden samler alltid et stort publikum.

– Fredag, lørdag og søndag får vi et tett og fint program der nede, som inkluderer en rekke konserter og oppvisninger. Og så drar vi hjem igjen på mandag, sier Gravningsmyhr.

Les også: Ordføreren vil redde Fyrverkerikonserten

I kaldhallen

Før avreise har Marinemusikken hatt litt ekstra hardtrening i kaldhallen på Nykirke.

– Vi skal jo være med på oppvisninger, så da gjelder det at alt sitter så bra som mulig, forteller Gravningsmyhr.

– Instruksjonsjobben er i de beste hender. Vi har fått Rune Wiik, sjef for Norsk Militær Tattoo, hit. Med hans krystallklare meldinger skal nok dette gå bra, smiler Terje Gravningsmyhr.

(teksten fortsetter under bildet)