Tørt vær øker brannfaren, og truet med å gjøre Fyrverkerikonserten mindre spektakulær enn tidligere år. For det går jo ikke an å fyre av raketter når alt er svært lett antennelig. Eller? Det var NRK Vestfold som først skrev om saken.

Flere muligheter

– Vi har snakket med brannsjef Per Olav Pettersen i dag om dette, for å finne mulige løsninger som redder Fyrverkerikonserten. Her fins flere muligheter, fastslår enhetsleder Torgeir Lorentzen i kommunen fredag. Han bekrefter dermed produksjonsleder Linda Berglunds uttalelse til NRK om konserten.

Tirsdag møtes kommunen, brannvesenet, Marinemusikken og firmaet Pyrotech for å finne endelige løninger.

– En mulighet er at fyrverkeriet skytes opp fra en lekter ute på fjorden, godt unna land. En annen at rakettene skytes opp i en litt annen retning, det vil si utover vannet, forteller Lorentzen.

Konserten med Kongelige Norske Marines Musikkorps, Kåre Conradi, Haddy Njie og Nora Grefstad går av stabelen 29. juni.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Fullt hus for Marinemusikken på Noatun 

Må ha minst 30 millimeter

Per Olav Pettersen.– Arrangøren kan ikke ha fyrverkeri 29. juni hvis forholdene er som de er nå. I hvert fall ikke i det omfanget fyrverkeriet har hatt de siste årene, sa brannsjef Per Olav Pettersen i Vestfold interkommunale brannvesen til NRK Vestfold.

Det er meldt enkelte spredte ettermiddagsbyger til uka, men det monner ikke. Per Olav Pettersen må ha minst 30 millimeter før det kan bli aktuelt å tillate fyrverkeri på Karljohansvern, sa han.