Som kjent vil den lokale stortingsrepresentanten ha klare og konkrete svar om Hortens og KJVs militære framtid fra forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H). Hun valgte å stille spørsmålene skriftlig og ikke i Stortingets vanlige spørretime.

– Jeg valgte skriftlige spørsmål fordi det også gir meg skriftlige svar og at alt protokollføres på Stortinget. Jeg var også så konkret at ministeren enten må svare positivt eller negativt om kommandantskapet og saluttstasjonen på Karljohansvern skal fortsette eller ikke. Det samme gjelder om ministeren kan bekrefte at det ikke vil bli noen nedbemanning i Marinemusikken, sier Maria Aasen-Svensrud.

– Jeg vet ikke når jeg får svar. Forhåpentligvis om ikke så lenge, sier hun til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Maria fikk med seg Høyre – mobiliserer på Stortinget for Horten og KJV

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Spørsmål om bevæpning

I påvente av de skriftlige svarene fra forsvarsministeren har stortingsrepresentanten fra Åsgårdstrand valgt Stortingets muntlige spørretime kommende onsdag til å få en avklaring fra Justis- og beredskapsminister Per Willy Amundsen (Frp) om politiets bevæpning.

– Vi satt sammen i Dagsnytt 18 på NRK da det var snakk om bevæpning av politiet. På konkret spørsmål om politiet også skal måtte bære våpen i møte med barnehagebarn dersom politiet bevæpnes, uttalte ministeren at «det tror jeg vi finner gode retningslinjer på», sier Maria.

LES OGSÅ: Nytt senter hos politiet skal bistå ofrene

Spørretimen

Hun forteller at hun reagerte på svaret og derfor har valgt å spørre Amundsen mer om dette i Stortingets spørretime onsdag

– Spørsmålet mitt er «Hvilke retningslinjer ser statsråden for seg, og finnes det andre tilfeller enn i møte med barnehagebarn hvor justisministeren mener det vil være aktuelt med retningslinjer som gjør at politiet ikke skal bære våpen ved en generell bevæpning av norsk politi?", sier hun.

– Altså et mer generelt spørsmål enn dem om Horten og KJV?

– Ja. Derfor er det også best å ta opp akkurat denne saken i Stortingets spørretime. Når justisministeren har svart meg på spørsmålet om retningslinjer har jeg anledning til å stille to oppfølgingsspørsmål.

– Jeg vet jo ikke hva han vil svare. Men jeg vil forberede meg på alle eventualiteter i spørretimen nå til onsdag, sier Maria Aasen-Svensrud, stortingsrepresentant fra Horten og Åsgårdstrand.