– Dette er den sjette turneringen vi arrangerer i år. Vi sier gjerne ja når vi blir spurt av kretsen. Det er ikke så veldig mange klubber i regionen, som består av Vestfold, Telemark og Buskerud, som har to baner, og det gjør at det blir kortere ventetid for spillerne og at vi kan ta i mot flere lag. Vi begynner jo å få ganske god erfaring som arrangør, og så er det god uttelling i kiosken, sier Hagevik og smiler.

– Vi er jo en klubb som blir driftet på dugnad, og kiosksalget er en viktig inntektskilde.

LES OGSÅ: Legevakten sendte en 93,5 år gammel pasient hjem, med tarmslyng. Døde formiddagen derpå

– Av de seks turneringene vi har gjennomført er det to for Jenter 16, to for Jenter 15, én for Gutter 11 og nå denne for 10- og 11-åringer.

Økende interesse

Det ble en lang søndag for arrangørene, men det ble byttet mannskaper halvveis da jentene var ferdig.

– Vi fikk en kraftig regnskur da guttene skulle starte, så vi valgte å utsette litt. Hele dagen går med, men det er viktig at lagene får mange kamper når de først kommer til oss. Det er ikke så mange klubber med, men siden det er få spillere på banen samtidig, kan hver klubb stille flere lag, opplyser Hagevik, som kan fortelle om økende popularitet når det gjelder beachhåndball.

– Det blir stadig bygget flere baner rundt omkring, og det virker som om interessen er stigende. Vi i Borre har holdt på i ti år og har også noe samarbeid med Falk når det gjelder de eldste jentelagene.

Forlenger sesongen

Med diskorytmer under kampene og sand mellom tærne, på kroppen og draktene var det skikkelig beachstemning i Borre Idrettspark. Vi forstår godt at mange synes det er gøy å bytte ut parketten med sand når våren og sommeren kommer. Men litt væravhengig er det jo.

– Mange av spillerne våre gleder seg veldig til vi skal begynne å spille ute. Det er jo på mange måter en helt annen idrett. Det er tre spillere pluss målvakt på banen. Målvakten byttes med en utespiller når laget er i angrep, og det gjelder å passe på når du skal ut og når du skal inn igjen på banen og hvorfra det skal skje, forteller Stian.

LES OGSÅ:Målscorer Gustav: – Det er deilig å være ute av sumpa

Spillerne får ekstra poeng ved spektakulære scoringer som piruetter og forskjellige trickskudd. Vinner lagene hver sin omgang, blir det avgjort med "shoot-out", en slag straffekonkurranse. Det skal alltid kåres en vinner.

– Sesongen inne er jo ganske kort, og da er det greit å forlenge med beach fram til sommerferien. De eldste lagene våre er med i seriespill, og da blir det litt reising. For første gang har vi ikke nådd sluttspillet, og det er et resultat av at det er flere klubber som begynner å satse på beach, og det er jo morsomt. Det betyr bedre tilbud og større aktivitet når hallene låses på våren, sier Stian Hagevik til lokalavisa.