Gå til sidens hovedinnhold

– Maktarroganse i havna

Apropos boligblokker og «signalbygg» i havneområdet: Dette er bare et av mange eksempler på viktige saker hvor flertallet av lokalpolitikerne er helt ute av takt med lokalbefolkningen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utbyggere bryr seg ikke om Hortens sjel i det hele tatt, kun økonomisk utbytte per kvadratmeter.

Det er liten tvil om at det såkalte «signalbygget» hverken passer inn i havna eller vil trekke særlig mange folk til havneområdet, det blir ikke noe annet enn en malplassert mur som bidrar til å stenge byen ute fra fjorden. Legg så til de helt vanvittige planene om åtteetasjers (!) boligblokker fra Skippergata og ned til vannkanten, og området ødelegges for allmenheten for all fremtid.

Er det ikke litt merkelig at de ikke har evnen til å lære av andre byer som har gjort den samme tabben og gjort havneområdene sine om til grå og folketomme bydeler med næringsbygg og boligblokker?

Og at det ikke engang har falt dem inn å spørre innbyggerne om hva de ønsker før de tar avgjørelser som har så stor betydning for byens fremtid?

Lokalpolitikerne har muligheten til å utforme et havneområde som både vil komme alle byens innbyggere tilgode og gjøre byen vår mer attraktiv for besøkende, men flertallet skusler dessverre bort sjansen i maktarroganse og kortsiktig profitt.

Kommentarer til denne saken