Torsdag ble Artilleriverkstedet fylt til randen av spennende boder fra over 40 hortensbedrifter, samt interesserte gjester.

Kongsberg Maritime var blant bedriftene som stilte med stand, der seniordesigner Espen Strange ga besøkende et virtuelt innblikk i å være på en båt, ved hjelp av VR-briller. Gjestene lot seg imponere.

– Det er utrolig gøy å få muligheten til å prøve teknologi som dette, sier Eirik Haraldsen, en gjest som har fått på seg et par VR-briller.

Stolte av byen

«Made in Horten» er en næringslivsmesse og konferanse som arrangeres av Horten Næringsforening i samarbeid med Horten kommune. To som lenge har gledet seg til denne dagen er Lene Ditmansen, prosjektleder i Horten Næringsforening, og Karl Jørgen Tofte, næringssjef i Horten kommune.

– Gjennom «Made in Horten» ønsker vi å vise at Horten er et attraktivt sted å jobbe, bo og besøke. Det hele startet med at vi ville gi folk en god grunn til å være stolte av byen. For to år siden arrangerte vi messa for første gang, som vi da kalte Horten i Horten. I år byttet vi navnet til «Made in Horten» fordi vi ønsker å markedsføre oss utad og rette oppmerksomheten mot bedriftenes store eksportandel, forteller Tofte.

(Saken fortsetter under bildet)

Viser fram Horten

Ordfører Are Karlsen i oppgaven å åpne messa torsdag formiddag.

- «Made in Horten» er en flott måte å vise fram det gode næringslivet Horten har å by på. Dessuten er dette en mulighet for å knytte kontakter bedriftene seg imellom. Dette er næringslivets svar på Horten love, skryter ordføreren.

(Saken fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Kongsberg Norspace flytter grenser: Suksess i verdensrommet

Ikke bare industri

Det er ikke bare industribedriftene i Horten som får vise fram arbeidet sitt. Blant annet Horten videregående skole har satt opp en stor og kreativ stand, som viser både frisører, kakebakere og helsearbeidere i aksjon. Næringssjefen er glad for at også ungdom tar del i arrangementet.

– Ungdommen er framtida. Jeg håper messa inspirerer dem når det gjelder valg av karriereretning, og viser dem at vi har mange spennende jobbmuligheter her i Horten, sier Tofte.

(Saken fortsetter under bildet)

Tett program

I tillegg til en fargerik messe, blir relevante foredrag holdt kontinuerlig i rommet ved siden av. Blant annet holdt Tonje Flack presentasjonen «Gode samtaler spiser strategi til frokost», Marinemusikken spilte en minikonsert og gründere blir intervjuet i Skavland-stil.

– Presentasjonene spinner rundt temaet «innovasjon og nyskaping». Messa holdes oppe til klokka seks. Etterpå blir det fest, matteltet åpnes og Plastic Paddies skal opptre, avslutter næringssjefen.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Kongsberg Norspace flytter grenser: Suksess i verdensrommet