– Vi har bråbestemt oss for å spille en lunsjkonsert til uka. Har dere mulighet til å lage en liten sak om det? spør Ole-Jacob Thorkildsen på vegne av Marinemusikken.

Les også (+): Terje inviterer til strandfest: – Vi venter tusen deltakere

Fra vest og øst

Tirsdag 2. august inviterer altså Marinemusikken til en sommerlett lunsjkonsert på Garasjetorget på Karljohansvern.

På konserten byr korpset på et bredt repertoar.

– Det blir marsjer fra mange ulike land ispedd noen klassiske perler. I løpet av konserten blir publikum tatt med på en musikalsk reise, det blir marsjer fra Norge, Sverige, Frankrike, Italia, Storbritannia, Spania, Polen og Ukraina, forteller Thorkildsen.

Kjent fra isbilen

– I tillegg får publikum høre den vakre «Irish tune from County Derry» av norgesvennen Percy Grainger. Han var også en god venn av vår egen Edvard Grieg som er representert på konserten med sin «Norsk dans nr. 2», som mange kjenner fra Norge Rundt og isbilen. Det blir også et musikalsk besøk i USA med Gerswhins Promenade fra Ambulatory Suite.

Les også (+): Åpningen hos Charlotte i Horten sentrum overgikk alle forventninger: – Jeg er så takknemlig

Konserten dirigeres av Kai Grinde Myrann. Det er gratis adgang, og det er også mulig å kjøpe seg noe å spise og drikke på Garasjetorget. Så krysser Marinemusikken fingre for at værgudene ikke setter seg på bakbeina, avslutter Ole-Jacob Thorkildsen:

– Om været blir fuktig kan vi dessverre ikke gjennomføre konserten.