Gå til sidens hovedinnhold

Vil du ha Horten-frimerke og -stempel på juleposten? Da må du gå på et litt alternativt postkontor

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå skal det stemples klart og tydelig at man er i Horten, eller er fra Horten, når det skal sendes brev eller et julekort.

Lokalhistorisk senter på KJV har nemlig utvidet sitt tilbud. De har mer eller mindre fått sitt eget lille postkontor som håndterer brev (A-post) og kort.

– På Turistkontoret hadde de et Horten-stempel. Da kontoret ble nedlagt ble vi spurt om å overta den tjenesten. Og det gjør vi nå, smiler senterets egen postmester, Arnfinn Karlsen.

LES OGSÅ: I dag får du høre noe du ikke har hørt på ti år

Poststed

– Horten var jo et eget poststed fra 1838, men nå er kontorene i kommunen avviklet. Vi har kun post-i-butikk igjen, og der har de ikke noe Horten-stempel, forklarer Karlsen.

– Vi vil ta vare på tradisjonene, der er jo litt av vår greie da, og derfor kommer vi nå med dette tilbudet.

– Det vi har er et eget Horten-stempel, vår egen konvolutt og personlige frimerker for A-post – med logoen vår på. Dette blir så lokalt som det går an å bli, omtrent som en gimsekloss, kommenterer Karlsen.

LES OGSÅ: Nasjonal skatt for Konge og fedreland

I salg nå

Horten-frimerkene – med konvolutt og et stempel kanskje, kan man få kjøpt på Lokalhistorisk senter nå.

– Vi kan også ta imot post som vi kan gi et Horten-stempel, det må jo da være forhåndsfrankert. Og vi kan sørge for at posten blir levert videre for transport til adressaten.

– Uansett, tilføyer senterets styreleder Terje Thorbjørnsen, – så er jo dette en aldri så liten kuriositet, noe eget vi har i Horten. Det er vi litt stolte av.

– Da er det bare å komme med juleposten inn hit da..?

– Nemlig. Vi står klare med frimerker og stempel. Og skal få posten trygt videre, smiler duoen.

Kommentarer til denne saken