Innsendt

– Hei, Knut Grandal her. Jeg er en 83 år gammel Steinsnes- og Horten-gutt som flyttet til Kristiansand som 18-åring. For et en stund siden leste jeg Gjengangeren på nettet og så blant annet artikkelen om gamle Steinsnes-bilder, inkludert den om Riefedammen.

Det siste vekket gode minner.

Jeg vokste opp i St. Halvardsvei på Steinsnes ca. 50 m. fra Riefedammen. Noen annen dam med samme navn eksisterte ikke etter hva jeg kan huske. Vår utfoldelses-område var stort sett alt fra Bryggeriet til Borrehaugene og fra Oslofjorden til Borrevannet. Vi gikk bare på skolen annenhver dag og var veldig aktive i fritida og fikk da en god oversikt over det meste.

Riefedammen lå ca. 50 m rett ovenfor krysset ved Parkveien. For oss unger, en veldig populære dam som vinterstid ga oss mange gode stunder på skruskøyter og andre aktiviteter. Vi hadde skøytebane i den ene enden av veien og fjorden i den andre. I tillegg, Rørestrand og skogen rett ved gjorde området til det eldorado for oss unge. Googler jeg dette område i dag så kjenner jeg meg ikke igjen.

Hilsen Knut Grandal

 

 

LES OGSÅ: Husker du «Skakke»? Det gjør i alle fall Ulf Blom

Da Kari ryddet på loftet, fant hun en uventet arv fra farfaren 

Mer redd stadig sterkere vind enn høy vannstand men sover foreløpig godt om natta