– Hei, her er noen gode minner fra Steinsnes og Horten

Fotball-løkka på Nedre Steinsnes. Løkka lå rett ovenfor gartner Nilsen i Fyrmesterveien. I huset som kan skimtes bodde familien Ringarg.  Bildet er tatt i 1945. Min far var akkurat kommen hjem etter krigen og hadde med seg en ”ekte fotball” med lisse! En drøm for oss som var vandt til en ball lagd av avispapir surret med papir tau.
Med på bildet er: Forfra t.v. Husker ikke navnet. I midten Knut Grandal. Til høyre Arvid (etternavn?). Bak t.v. Leif Undrum. I midten Arne Nilsen, sønn til gartneren på Steinsnes.  Til høyre Robert? (Jeg er itt usikker på det og etternavnet)

Fotball-løkka på Nedre Steinsnes. Løkka lå rett ovenfor gartner Nilsen i Fyrmesterveien. I huset som kan skimtes bodde familien Ringarg.  Bildet er tatt i 1945. Min far var akkurat kommen hjem etter krigen og hadde med seg en ”ekte fotball” med lisse! En drøm for oss som var vandt til en ball lagd av avispapir surret med papir tau. Med på bildet er: Forfra t.v. Husker ikke navnet. I midten Knut Grandal. Til høyre Arvid (etternavn?). Bak t.v. Leif Undrum. I midten Arne Nilsen, sønn til gartneren på Steinsnes. Til høyre Robert? (Jeg er itt usikker på det og etternavnet)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt

– Hei, Knut Grandal her. Jeg er en 83 år gammel Steinsnes- og Horten-gutt som flyttet til Kristiansand som 18-åring. For et en stund siden leste jeg Gjengangeren på nettet og så blant annet artikkelen om gamle Steinsnes-bilder, inkludert den om Riefedammen.

Det siste vekket gode minner.

Jeg vokste opp i St. Halvardsvei på Steinsnes ca. 50 m. fra Riefedammen. Noen annen dam med samme navn eksisterte ikke etter hva jeg kan huske. Vår utfoldelses-område var stort sett alt fra Bryggeriet til Borrehaugene og fra Oslofjorden til Borrevannet. Vi gikk bare på skolen annenhver dag og var veldig aktive i fritida og fikk da en god oversikt over det meste.

Riefedammen lå ca. 50 m rett ovenfor krysset ved Parkveien. For oss unger, en veldig populære dam som vinterstid ga oss mange gode stunder på skruskøyter og andre aktiviteter. Vi hadde skøytebane i den ene enden av veien og fjorden i den andre. I tillegg, Rørestrand og skogen rett ved gjorde området til det eldorado for oss unge. Googler jeg dette område i dag så kjenner jeg meg ikke igjen.

Hilsen Knut Grandal

Granly skolemusikk: 5 av musikantene i Granly skolemusikk like etter etter krigen. Sansynligvis tatt 17. mai siden vi er dresset opp for anledningen. Fra v. Arne Nilsen - Knut Grandal - Arne Bottolfsen - Brødrene Arvid og Diddi  (usikker på etternavn). 

Granly skolemusikk: 5 av musikantene i Granly skolemusikk like etter etter krigen. Sansynligvis tatt 17. mai siden vi er dresset opp for anledningen. Fra v. Arne Nilsen - Knut Grandal - Arne Bottolfsen - Brødrene Arvid og Diddi (usikker på etternavn). 

Turnjentene Borre: Jeg så også artikkelen om gamle Steinsnesbilder og etterlysingen etter bilder  av skolemusikken og turnjentene. Har dessverre ikke bilder av Granly-skolemusikken i aktivitet, men jeg var med der da den startet etter krigen. Vi marsjerte og spilte i 17. Mai toget. 
Turnjentene har jeg derimot et bilde av, som jeg selv tok, med et lite Kodak-kamera 17. mai utenfor Granly skole. Årstallet må sannsynligvis være 1951.

Turnjentene Borre: Jeg så også artikkelen om gamle Steinsnesbilder og etterlysingen etter bilder av skolemusikken og turnjentene. Har dessverre ikke bilder av Granly-skolemusikken i aktivitet, men jeg var med der da den startet etter krigen. Vi marsjerte og spilte i 17. Mai toget. Turnjentene har jeg derimot et bilde av, som jeg selv tok, med et lite Kodak-kamera 17. mai utenfor Granly skole. Årstallet må sannsynligvis være 1951.

Revy i Horten i gamle dager: Ivar Madsen stående til høyre. I midten bak med lue står Håkon Grandal . Sistnevnte er min far. Jeg antar bildet må være fra ca.1930. Jeg har dessverre ikke navn på de andre.

Revy i Horten i gamle dager: Ivar Madsen stående til høyre. I midten bak med lue står Håkon Grandal . Sistnevnte er min far. Jeg antar bildet må være fra ca.1930. Jeg har dessverre ikke navn på de andre.

LES OGSÅ: Husker du «Skakke»? Det gjør i alle fall Ulf Blom

Da Kari ryddet på loftet, fant hun en uventet arv fra farfaren 

Mer redd stadig sterkere vind enn høy vannstand men sover foreløpig godt om natta 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken