Det har blitt mange bilder etter hvert – langt flere enn de har mulighet til å få stilt ut.

– Ikke alle egner seg like godt til utstillingen heller, sier Terje Korterød.

Bildene er like fullt katalogisert og registrert. Alt er med på å tegne et bilde av et strøk i Horten som har gjennomgått store forandringer på få tiår. Fra å være «ute på landet» har det kanskje blitt et av byens mer mondene villastrøk.

I tillegg til bildene som skal stilles ut, har gruppa samlet en hel del i permer, slik at publikum skal få mulighet til å mimre om gode, gamle dager.

Turnjenter hang ut av togvinduene

Det hadde aldri gått, hadde det ikke vært for de mange bidragene de har fått inn.

– Vi tror vi har husket å takke alle, men i tilfelle vi skulle ha glemt én eller to, vil vi gjerne få takke dem gjennom avisa, sier Knut Persen.

Like fullt er det fremdeles noen helt spesielle motiver de mangler i samlingen, som de håper befinner seg i folks fotoalbum, eller i en kommodeskuff:

– Bilder fra Rørestrand gård i gamle dager, vil vi gjerne ha. Og bilder fra den gang Granly skolekorps marsjerte gjennom gatene på 17. mai, lister Persen opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LES OGSÅ: Kommunestyret reddet de gamle brannbilene

– Vi ønsker oss også bilder av badehuset på moloen, og bensinpumpa som sto ved kiosken på Rørestrand, sier Korterød. – Dessuten hadde det vært veldig artig om noen hadde bilder av toget. Kanskje noen som går på eller av stoppestedet på Steinsnes, eller da alle turnerne på vei til turnstevne passerte og hang ut gjennom togvinduene.

LES OGSÅ: Tok saken i egne hender: – Flytt Start-monumentet til KJV

Flere tar etter

Utstillingen skal i første omgang holdes på Grønlia Senter 25. oktober, deretter i Seilerhuset på Rørestrand 29. oktober og 5. november.

– Men det er ikke første gang dere stiller ut disse bildene?

– Vi har stilt ut noen av bildene før, men det var i form av et informasjonsmøte om prosjektet vårt, sier Persen. – Mange har i etterhånd sagt at de var lei for at de gikk glipp av møtet, fordi de ikke visste om det. Nå kan de i stedet komme og se det ferdige resultatet.

Og flere enn folk på Steinsnes har fått øynene opp for denne nye måten å grave i nyere historie på.

– «Sivets Sønner», altså gjengen som bodde i Ollebakken og deromkring, har så vidt begynt på et lignende prosjekt, forteller Korterød.

– Vi har stilt oss disponible til å fortelle hvordan vi har gått fram. Vi hører stadig latterbrøl fra rommet hvor de holder på, når de har funnet et spesielt morsomt bilde, forteller Persen.