I år som tidligere år var det en fast gjeng fra Horten Sjakklubb Ungdom som pakket koffertene sine og satte kursen mot Molde og NM i sjakk 2022. Med seg i bagasjen var det pakket store forventninger og en god dose spenning. Molde skulle vise seg fra sin absolutt beste side i helga 18. – 20. november. Sol fra skyfri himmel, blomstrende roser og nesten ikke vind.

Les også (+): Epilepsi er ingen spøk – at Kenneth og Mads brenner for saken er ikke tilfeldig

NMU ble spilt over tre dager med flere parti hver dag i aldersbestemte klasser. Her møtes sjakkspillere fra hele landet i alle aldere opp til 26 år. Endelig kunne man møtes igjen til store arrangementer uten noen begrensninger.

Hyggelig var det å treffe gamle kjente igjen. I årets mesterskap skulle det kjempes aktivt for å få gode plasseringer i tre ulike grupper for de fire gutta fra Horten. Elias, Even, Jørgen og Kristian stilte med flere NM bak seg, så rutine i et slikt mesterskap det hadde de.

Det skal kjennes at det har vært intenst og at man har spilt masse sjakk. Finaledagen er intet unntak. Vi kjenner godt uttrykket «stafett er stafett» og slik er det i sjakk også. Nervene må være under kontroll og ingenting er avgjort før siste brikke i hver gruppe er flyttet.

Gutta kan vise til sterke og gode resultater etter årets NM. Elias og Even kom på henholdsvis 9. og 8. plass (født 08-09), hvilket er sterke prestasjoner i en veldig tøff og jevn gruppe. Jørgen kom på 15. plass (født 10) og Kristian kom på 19. plass (født 12). Dette er veldig sterke og gode plasseringer i et NM hvor det var cirka 250 deltagere.

Tradisjonen tro ble årets innsats i NM for barn og unge 2022 i Molde feira på Egon med god mat og drikke.

Vi gratulerer med flott innsats!