Da Bjørg ble pensjonist, ble bokdrømmen realisert

EGEN BOK: Til. vinteren kommer Bjørg Jovalss egen barnebok, om eneggede tvillinger.

EGEN BOK: Til. vinteren kommer Bjørg Jovalss egen barnebok, om eneggede tvillinger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De siste 10 årene av sitt arbeidsliv hadde Bjørg Jovall en nokså slitsom jobb i NAV. Det ble bedre da hun ble pensjonist, da gikk drømmen i oppfyllelse; hun fikk skrive en bok.

DEL

– Jeg har alltid vært interessert i kunst og litteratur. Og jeg har alltid hatt lyst til å skrive. Helst få gi ut en bok. Nå går den drømmen i oppfyllelse, i januar eller februar en gang kommer den ut. Det er så spennende, altså, smiler Bjørg.

Boka, ja den er for og om barn. Og den handler om eneggede tvillinger. Akkurat det kan Bjørg Jovall alt om, hun og søsteren Inger er nemlig akkurat det.

Les også: Her innledet Ottar sin kriminelle løpebane, nå har han skrevet bok 

På skrivekurs

Bokdrømmen startet med et skrivekurs, i regi av Folkeuniversitetet.

– Og det med Horten-forfatteren Jørgen Brekke, forteller Bjørg.

– Han lærte meg veldig mye, og han oppmuntret meg til å gå på med bokprosjektet jeg hadde tenkt så mye på. Det er jeg selvsagt veldig takknemlig for nå.

– Er det en bok om deg og din søster?

– Både ja og nei. «Vi er meg» heter boka og handler mye om identitet, forteller Bjørg Jovall.

– Som eneggede tvillinger er vi jo veldig like utenpå, folk ser jo knapt forskjell på oss. Men som personer kan vi egentlig være veldig forskjellige. Den ene var litt engstelig, den andre litt tøffere i væremåten, for å si det sånn. Den var sistnevnte som så oftest fikk skylda når vi hadde gjort noe galt. Det blir gjerne sånn, smiler Bjørg.

LES OGSÅ: – Jeg håper dere tar jobben neste år også, gutter 

Historier

Bjørg Jovall har skrevet en bok med historier om det å vokse opp som tvilling, der hun også dikter og tilføyer litt. Fargelegger historiene, gjør det litt morsommere.

– Historiene er fra min barndomsgate på Hønefoss.

– Vi var like i alt, like klær, lik frisyre og hang sammen i ett og alt. Først da vi kom litt opp i skolealderen gjorde vi litt opprør mot det «systemet». Det kunne være vanskelig noen ganger, det er nemlig ikke meg eller deg – det er oss. Tvillingparet. Jeg tror mange eneggede tvillinger vil kjenne seg godt igjen i det, forteller Bjørg.

– Men for alle del, tilføyer hun raskt, – jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten min tvillingsøster. Vi har vært bestevenner hele livet, vi elsker hverandre!

Nå teller Bjørg spent dagene til boka kommer ut, en bok for små og store barn – og for voksne.

– Den kan mamma eller pappa kanskje lese for barna på sengekanten, smiler hun.

PS – «Vi er meg» kommer ut på Publica Bok AS (Sandnes) og blir også rikt illustrert, Kaja Heilo bidrar med 30 tegninger.

Artikkeltags