Nesbø, Saabye Christensen, Nærum, Fløgstad og Lier Horst kommer alle til Litteraturuka i Vestfold

PÅ BIBLIOTEKET: Herrene i Haven er det musikalske midtpunktet på åpningsforestillingen.

PÅ BIBLIOTEKET: Herrene i Haven er det musikalske midtpunktet på åpningsforestillingen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere av Norges fremste forfattere kommer til Litteraturuka i Vestfold i november. Programmet inkluderer forestillinger for barn, forfattermøter, teater, quiz og konserter.

DEL

Litteraturuka arrangeres i år fra 6.–12. november. I løpet av uka blir det 70 litteraturarrangementer spredt over hele fylket, og det blir noe for enhver alder og smak.

– En rekke kjente navn står på årets program: Jo Nesbø, Faten Mahdi Al-Hussaini, Knut Nærum, Lars Saabye Christensen, Roy Jacobsen, Cecilie Enger, Levi Henriksen, Kjartan Fløgstad. Journalist Bjørn Olav Jahr og krimforfatter Jørn Lier Horst kommer for å snakke om førstnevntes nye bok om Baneheia-saken, sier Arild Moen, kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune, til Gjengangeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LITTERATUR:

LITTERATUR:

46 nye navn

– Dette er en litteraturfestival av nasjonal interesse. Programmet har høy kvalitet, både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker å løfte fram ny litteratur, og i år står 46 nye navn på programmet. Litteraturuka har også en sterk vestfoldprofil og flere av våre egne forfattere deltar, melder Moen.

Mange av arrangementene har gratis inngang. I biblioteker, kulturhus, kirker og andre på andre arenaer blir det gode litteraturmøter.

Litteraturuka i Vestfold ble etablert i 1997, og fylkeskommunen har vært eier og driver siden 2009. Hovedfokuset for festivalen er årlig å bringe litteratur og forfattere til alle kommunene i Vestfold.

LES OGSÅ: – Tidenes største kulturløft i Horten

Fem høydepunkter

Fra mandag 6. november til søndag 12. november blir det 70 litteraturarrangementer over hele Vestfold.

– I år står mye interessant og variert på programmet. Vestfoldpublikummet kan glede seg til mange litterære høydepunkter. Det blir opplesninger, foredrag og forestillinger for barn og voksne, skriver rådgiver Steinar Engeland i Vestfold fylkeskommune i en pressemelding.

– Åpningsforestillingen har et solid vestfoldfokus, der Herrene i Haven er det musikalske midtpunktet og de stiller med tekster av Gro Dahle.

Dette bør du få med deg

Mandag 6. november: Åpningsforestillingen, Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Tirsdag 7. november: Teaterforestilling «Reisen til Venezia», Holmestrand bibliotek.

Lørdag 11. november: «Kling klang – musikk for de minste» (0-3 år), Holmestrand bibliotek og Stokke bibliotek.

Lørdag 11. og søndag 12. november: Familieforestilling «Mygga og Flua», Sande bibliotek og Sandefjord bibliotek.

Søndag 12. november: Avslutningsforestillingen «Dylan, Cohen & Gud», Tønsberg domkirke.

Artikkeltags