Fikk penger av Lions – nå kan Losen holdet åpent i helgene

GLEDE: Fra venstre, Elin Skallist fra brukergruppa, leder Jeanette Jacobsesn, Jeanette Ingebrigtsen og Berit Thoresen fra brukergruppa, Truls Sanaker fra Lions og Karin Lise Borea Gabrielsen fra brukergruppa.

GLEDE: Fra venstre, Elin Skallist fra brukergruppa, leder Jeanette Jacobsesn, Jeanette Ingebrigtsen og Berit Thoresen fra brukergruppa, Truls Sanaker fra Lions og Karin Lise Borea Gabrielsen fra brukergruppa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et lite beløp til stor nytte for brukerne av Losen. En egen brukergruppe har fått penger av Lions til å åpne dørene i helgene.

DEL

Tilbudet på Losen er spesielt for folk som sliter innen rus og psykiatri.

– Mange føler seg ensomme i helgene, og vi ser på Losen som hjemmet vårt og familien vår. Derfor er et tilbud i helgene viktig. Pengene fra Lions, 4.200 kroner, skal vi bruke til juleverksted, julekaker, filmkvelder, matlaging, baking og påskeverksted, forteller Berit Thoresen. Hun er med i gruppa som får ansvar på Losen i helgene framover.

LES OGSÅ: Se hvem som kommer til Horten: – Mitt håp er at folk skal gå ut etterpå og tenke litt annerledes enn de gjorde før

(Artikkelen folrtsetter under bildet)

NYTT TAK: Braarudgården, som inneholder Losen dagsenter, har fått helt nytt tak.

NYTT TAK: Braarudgården, som inneholder Losen dagsenter, har fått helt nytt tak. Foto:

Må drive selv

– Vi må drive tilbudet i helgene uten det faste personalet. Brukerne må kjøre tilbudet selv, og det skal vi klare med tilskuddet fra Lions, forteller Jeanette Ingebrigtsen, leder for brukerne.

– Både kvinner og menn nyter godt av tilbudet, og vi er opptatt av at vi kan servere det uten for høye egenandeler. På den måten kan alle delta, legger hun til.

LES OGSÅ: Nå får Horten et helt ny fotballag

Egen brukergruppe

– Losen, dagsenteret på Braarudgården, har en egen brukergruppe som holder åpent i helgene for brukerne av huset. Denne gruppa har søkt om finansiering for å kunne kjøpe inn hobbymateriell og andre nødvendige ting, forteller Jeanette Jacobsen, leder aktivitetsteam for Losen, HAV og støttekontakttjenesten.

– Vi støtter gjerne lokale lag, og gjerne et så nyttig tiltak som dette. Dette er helt i tråd med andre tiltak som vi gir penger til, sier Truls Sanaker i Lions Club Horten.

LES OGSÅ: Øker innsatsen for pårørende

Braarudgården ligger vakkert til i en stor hage. I løpet av året har bygget fått helt nytt tak, og innvendig er et nytt kjøkken på plass.


Artikkeltags