Tisseturen skulle bare gå rundt hushjørnet, men valpen Molli ble så redd av rakettene at hun klarte å vri seg ut av eierens armer og løpe av gårde – med snellebåndet hengende etter seg.

Akkurat nå har Irene lagt seg nedpå for å hente krefter, men tar seg tid til å fortelle historien.

En liten tissetur

– Vi satt med et vennepar her hos oss. Før desserten tenkte jeg at Molli skulle få tisse. Vi gikk rundt en sving ved huset, men da var hun så stresset at hun klarte å rive seg løs fra amene mine, og styrtet til venstre i Øysteins gate, i retning mot byen. Siden jeg er nærsynt måtte jeg gå inn og hente brillene, forteller den ulykkelige hundeeieren.

I natt har hun og venner lett i området. De har fått melding om at noen har sett en liten hund løpe opp Peders gate. Det betyr at hun kan ha løpt i retning Holtan også, hvis hun tok til venstre.

Frykter kulda

Molli er seks måneder gammel, liten og lys, av rasen chinese crested powder puff. Hun har hår, i stedet for pels. Det betyr at hun ikke har den beskyttende underulla.

– Hun er ikke glad i å gå på skaraen. Jeg tror hun har fulgt veien, sier Irene og ber folk i området være obs. Se under bilene sine og i hager der det kan være noe varme å hente, sier Irene. Hun har telefon 99693698, hvis noen har sett henne.