Gå til sidens hovedinnhold

Rekordstort oppmøte i Lokalhistorisk Senter tirsdag 19. januar

Artikkelen er over 11 år gammel

Folk satt tett og latteren hang løst under taket i Cafe Breda tirsdag kveld. For når Borre Historielag åpnet sitt vårprogram på Lokalhistorisk Senter 19. januar, var det med kåseriet "Lokalhistoriens små smil" av og med Hans-Christian Oset. Flere enn 70 personer hadde møtt opp for å kose seg med Osets anekdoter, levendegjort med glød og humor av vår eminente forfatter og forteller.
Redaktør Oset har som kjent spilt en sentral rolle i etableringen av så vel Borre Historielag som tidsskriftet Borreminne, der han har skrevet omlag 40 historiske artikler fra Borre, Åsgårdstrand, Våle og Horten, og vi frydet oss over å lytte til hvordan etableringen skjedde i 1987, og den utradisjonelle måten styret ble utpekt på.
Oset har utgitt en rekke jubileumsskrifter for foreninger, institusjoner og kommunale etater, og kom til jul med sin andre anekdotesamling fra nærmere 50 års virke i Gjengangeren. Begge bøkene ble solgt og signert etter kåseriet, der mange av fortellingene var fra upublisert materiale som enten kommer i Borreminnetidsskriftene, eller som bok nummer tre fra Osets hånd. Med den vil han ha så fall ha skrevet ned omtrent 350 småstubber fra livet i byen og distriktet fra gamle dager.
Flere av fortellingene var knyttet personer som på mange måter har tilknytning til temaer som historielaget tar opp i sine månedlige møter utover våren, og leder i foreningen, Eli Kari Høihilder, takket varmt for den humoristiske kvelden inkludert all god reklame for historielagets arrangementer. Styret hadde kjøpt en vakker rosebukett til Anne Lise Oset (det står alltid en kvinne bak) og noen edle dråper til foredragsholderen selv. Han solgte for øvrig et stort antall bøker både av sin "gule" og ikke minst "blå" bok, med signatur og personlig hilsen, og inntektene av boksalget går til Lokalhistorisk senter.
Loddselgerne hadde mye å gjøre, og det samme hadde gjengen på kjøkkenet, da kaffen og vaflene gikk ned på høykant.
Historielagets medlemsmasse vokser jevnt og trutt, og flere meldte seg inn i løpet av arrangementet. Museet var åpent, og mange var der for første gang – et imponerende skue hva nærmere vel 40 dugnadsarbeidere har etablert, og stadig er museet under utskifting og omarbeidelse.
Neste møte i regi av Borre Historielag er i Preus museum torsdag 18. februar. Da vil Brit Stuksrud ha foredrag om Hortensfotografen Marie Høeg. Alle er velkommen.

Horten 19.01.10
Hilsen Styret i Borre Historielag

Kommentarer til denne saken