Til de fagorganiserte

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

min mening

Neste mandag er det valg til kommunestyret. For de fagorganiserte og ansatte i Horten kommune gjelder ikke bare valget hvilket parti man skal stemme på, men også hvilken arbeidsgiver man skal ha i de fire neste år. I vinter greide de borgerlige partiene å kaste vrak på stillingsvernet for de ansatte i kommunen, mot Arbeiderpartiets stemmer.
De fleste tariffavtaler er såkalte minstelønnstariffer, noe som sier noe om hva man minst skal ha i lønns- og arbeidsavtaler. Det er også nedfelt i mange tariffavtaler at lokale forhandlinger er en del av tariffavtalen. Og i de fleste arbeidsforhold blir det forhandlet lokalt om godtgjørelser som ligger over denne. Det er dette stillingsvernet i Horten Kommune også dreier seg om. Men etter det famøse vedtaket kan altså kommunen ved innskrenkninger av ulike årsaker nå bruke oppsigelser som første tiltak om de ønsker det. Med stillingsvernet skulle veldig mange andre tiltak kunne prøves først. Med Høyre ved makten vil kommunen ikke strekke seg så langt - slik som det gjøres hos gode arbeidsgivere, og hvor forholdet mellom ansatte og ledelse er godt og med gjensidig respekt. Nå blir antagelig oppsigelser medisinen som kurerer alle problemer i kommuneøkonomien!
De ansatte i Horten kommune burde nå kanskje først og fremst gå til urnene for å velge arbeidsgiver. Og når vi vet hvor viktig det er med trygg jobb, forutsigbarhet og langsiktighet, burde ikke valget være vanskelig. Mange ting er viktig: skole, velferd, helse- og omsorg o.s.v. Men en trygg jobb er og blir det fundamentale i tilværelsen.
Ingen partier er feilfrie, man er aldri hundre prosent enige med noe parti, man må her som ellers, finne ut hva som er viktigst og som betyr mest for seg og familien. Dette handler også om samfunnsretning!
Er trygge forhold og forutsigbarhet på arbeidsplassen viktigst for kommunens ansatte, bør man legge valglista til Arbeiderpartiet i urnen!

Terje Johansen
7. kandidat Arbeiderpartiet

Artikkeltags