Olsokaften på Bruserød

Thoralf Holt takker historielagets leder, Eli Kari Høihilder for utnevnelsen til æresmedlem.

Thoralf Holt takker historielagets leder, Eli Kari Høihilder for utnevnelsen til æresmedlem.

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Min forening.

Borre Historielag. Borre Historielags årlige Olsokmarkering samlet ca. åtti gjester som kunne benke seg på tunet i det vakre sommerværet. Husorkesteret, bestående av Magnor Kristensen, Sven Arne Dehlin (begge trekkspill) og Bjørn Jakobsen (fiolin) slo an tonen med kjente og kjære melodier og inviterte til allsang. Vi satte også stor pris på 14 år gamle Klauer Hermanruds traktering av trekkspill i pausene. Bravo!
Skuespilleren Morten Rudå foredro om Olav Haraldsson som fullbyrdet kristningen av Norge idet han etablerte kirken som institusjon og fikk vedtatt kristenloven på tingene. Hans nederlag i møte med bondehæren på Stiklestad 29. juli 1030 førte paradoksalt nok til at han ble hyllet som helgen etter sin død og til styrke for kongen som statsmakt (« rex perpetuus norvegiae»).
Meget fortjent ble Thoralf Holt, foreningens mangeårige medlem, takket av Erik Schou Eriksen for den store innsatsen han har nedlagt for laget og spesielt for hans arbeid for å holde uteanlegget i hevd. Leder Eli Kari Høihilder utnevnte så Holt til lagets æresmedlem og overrakte blomster og diplomet med Anders Kaardals litografi “Tordenskjoldseika”.
Roar Jalland overrakte et bilde til historielaget han mente kunne passe inn i bygningen: et foto fra 1954 av gårdbrukere i Borre som hadde mottatt diplom for god fjøsrøkt og dyrestell. Diplomet var i sin tid innstiftet av den daværende meieribestyrer Langsleth, og det må antas at hedersbevisningen hang høyt, for melkekontrollørene kom den gang også på uventet besøk og foretok en grundig undersøkelse av melkekvalitet og av hygienen i fjøset.
Som vanlig sto Nykirke Bygdekvinnelag for servering av rømmegrøt, etterfulgt av kaffe og vafler. Praten gikk livlig ved bordene, og glade loddvinnere kunne ta noe ekstra med hjem. Leder avsluttet sammenkomsten og kunne opplyse om at det vil bli arrangert busstur til Blaafarveværket og Villa Fridheim 2. september,- Turen er for alle interesserte.
Audun Karlsen
Sekretær.

Artikkeltags