Ordene er ikke mine, de kommer fra direktøren for konsernet som Gjengangeren er med i. Men det er et bilde jeg kan forstå, og som stemmer med den virkeligheten vi brått befinner oss i.

Gjengangeren har kanskje aldri hatt så menge lesere som vi har nå. Men det er vanskelig å glede seg over gode lesertall, når vi vet at folk i byen og kommunen kommer til oss fordi de er redde. Likevel er det en trøst, tross alt, å se at vi er viktige for folk – at vi klarer å være relevante, og komme med god og riktig informasjon.

For noen uker siden fikk vi beskjed om å ta våre PC-er med oss hjem når arbeidsdagen var slutt. Det lå i kortene. Vi måtte forberede oss på at vi kanskje ikke ville få lov til å jobbe fra redaksjonslokalene i Storgata på en stund. Og slik ble det. Da uka gikk mot slutten hadde Gjengangeren historiens første digitale redaksjonsmøte. Det tok noen flere dager før vi fikk gjennomført møtene med lyd og bilde. Nå gleder vi oss til det lille kvarteret hver morgen da vi kan se hverandre gjennom PC-skjermene. Smile og vinke, og utveksle smått og stort om hvordan det går i hvert enkelt «lokalkontor». Det er når man ikke kan være sammen hver dag, man kjenner hvor stor pris man faktisk setter på hverandre.

De fleste intervjuene vi gjør nå om dagen, foregår på telefon. Det blir dessverre også til at vi bruker en god del arkivbilder. Mer enn vi pleier. En sjelden gang tar vi turen ut for å ta et bilde. Vi har speilreflekskameraer med gode objektiver, så vi kan stå på betryggende avstand. Men vi holder oss mest mulig hjemme hos oss selv.

Samtidig er folk flinke til å hjelpe oss i jobben, og ta bildene selv – der de er. Som det bildet vi fikk av Ole Petter Hjelle og Vivian Tafjord i fullt smittevernutstyr på legevakta. Eller bildet av lærer Ylva Brodtkorb som underviser elevene sine hjemmefra. Et mobilkamera er alt som trengs, så har vi noe nytt å vise fram til den stadig voksende flokken rundt leirbålet.

Og slik, tenker jeg, er det flere rundt leirbålet som er med på å holde varmen ved like.

Takk, Horten!

Ta vare på dere selv, og alle dere er glad i.