Det er tre år siden Ivar Aardal flyttet møbelbutikken sin fra Kjærveien 9 til Horten Handelspark, da under navnet Fagmøbler.

Tilbake sto et stort bygg i Åsgårdstrand som det senere viste seg bli lite populært å bruke som næringslokale.

Det var det som var intensjonen til My Asia Eiendom AS, da de kjøpte bygningen i 2014. Planen var å ha catering med salg av asiatisk mat i første etasje, og bygge om til leiligheter i andre etasje.

LES OGSÅ: – Dette har vi ventet lenge på

Hørte på naboene

Ifølge familiens talsperson, Hien Thuy, fikk de godkjent planene, men naboene satte ikke særlig pris på et cateringselskap på boligfeltet.

– De så for seg at det ble mye kjøring til og fra med varebiler. Vi ble da usikre på hva vi skulle gjøre. Gikk en tur i området, og kom fram til at vårrullproduksjon ikke passet så godt i området, hvor det ellers bare var bolighus. Da ombestemte  vi oss, sier hun. 

LES OGSÅ: Her går boligsalget unna

Må selge før byggestart

Det har de ikke angret på. Den gamle møbelfabrikken blir revet.

I april håper hun at mekleren Trond Holsvik i DnB kan starte salget av de seks leilighetene. Fire må være solgt før de kan starte å bygge. Prosjektansvarlig er Trond Vedvik.

– Det blir penere i området. Vi har lagt vekt på at det skal være moderne, samtidig som det må passe inn i området - ikke skille seg vesentlig ut. Jeg synes det blir fint, med mye glass rundt trappen, sier Hien Thuy.

LES OGSÅ: Alt klart for 160 nye studentboliger på Bakkenteigen: Håp om byggestart i mai

Store leiligheter

Det blir tre leiligheter i første etasje, hver på 95 kvadratmeter. De koster fra 3,9 millioner.

I andre etasje blir det også tre leiligheter, hver på litt over 100 kvadrat. De store, mer eksklusive leilighetene som får takterrasser i en tredje etasje er priset til 5,6 millioner.

– Innkjøringen blir fra Kjærveien. Leilighetene får hver sin garasje på den andre siden, sier Holsvik.

Tomten er på 1.200 kvadratmeter.