Gå til sidens hovedinnhold

Dette bygget skal rives

Artikkelen er over 4 år gammel

Først var det møbelfabrikk. Så butikk. Det skulle bli vårrullutsalg, men nå rives hele bygget til fordel for seks nye leiligheter.

Det er tre år siden Ivar Aardal flyttet møbelbutikken sin fra Kjærveien 9 til Horten Handelspark, da under navnet Fagmøbler.

Tilbake sto et stort bygg i Åsgårdstrand som det senere viste seg bli lite populært å bruke som næringslokale.

Det var det som var intensjonen til My Asia Eiendom AS, da de kjøpte bygningen i 2014. Planen var å ha catering med salg av asiatisk mat i første etasje, og bygge om til leiligheter i andre etasje.

LES OGSÅ: – Dette har vi ventet lenge på

Hørte på naboene

Ifølge familiens talsperson, Hien Thuy, fikk de godkjent planene, men naboene satte ikke særlig pris på et cateringselskap på boligfeltet.

– De så for seg at det ble mye kjøring til og fra med varebiler. Vi ble da usikre på hva vi skulle gjøre. Gikk en tur i området, og kom fram til at vårrullproduksjon ikke passet så godt i området, hvor det ellers bare var bolighus. Da ombestemte  vi oss, sier hun. 

LES OGSÅ: Her går boligsalget unna

Må selge før byggestart

Det har de ikke angret på. Den gamle møbelfabrikken blir revet.

I april håper hun at mekleren Trond Holsvik i DnB kan starte salget av de seks leilighetene. Fire må være solgt før de kan starte å bygge. Prosjektansvarlig er Trond Vedvik.

– Det blir penere i området. Vi har lagt vekt på at det skal være moderne, samtidig som det må passe inn i området - ikke skille seg vesentlig ut. Jeg synes det blir fint, med mye glass rundt trappen, sier Hien Thuy.

LES OGSÅ: Alt klart for 160 nye studentboliger på Bakkenteigen: Håp om byggestart i mai

Store leiligheter

Det blir tre leiligheter i første etasje, hver på 95 kvadratmeter. De koster fra 3,9 millioner.

I andre etasje blir det også tre leiligheter, hver på litt over 100 kvadrat. De store, mer eksklusive leilighetene som får takterrasser i en tredje etasje er priset til 5,6 millioner.

– Innkjøringen blir fra Kjærveien. Leilighetene får hver sin garasje på den andre siden, sier Holsvik.

Tomten er på 1.200 kvadratmeter.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.