Kall oss optimister, men når offisielt antall lesere øker fra 16.800 til 17.400 fra 2016 til 2017, tør vi påstå at du, kjære leser, er enig med oss: Det er livlige tider.

Det er digitale tider.

På cirka to år har antallet digitale abonnenter av Gjengangeren femdoblet seg: Fra 300 til 1.500. Det har gjort nettsiden vår – gjengangeren.no – til et livlig sted.

Her publiserer vi siste nytt om Horten, døgnet rundt, sju dager i uka, hele året. Og vi setter stadig nye trafikkrekorder. Forrige uke satte vi trafikk-rekord, i løpet av denne uka har vi satt dagsrekord i digital lesing: Det var artikkelen om kemneren og Arbeidstilsynets aksjon mot restauranten Njord som ble mest lest.

De siste par årene har Gjengangeren og resten av avis-Norge fått svaret på om leserne er villige til å betale for å lese nyheter på nett. Svaret er ja, også i Horten.

 

Vi er svært glade for det, og er opptatt av å ta vare på muligheten for å være en kritisk, uavhengig nyhetsformidler også for kommende generasjoner. Internett er en effektiv kjælemaskin, men lesertallene forteller at du, kjære leser, ikke bare vil bli degget for, i sosiale medier og andre steder.

Lokaljournalistikken må også være mer enn blålys, kritikk og problemløsning. Den er et samarbeid med lokalsamfunnet, en slags dugnad. For vi er ubrukelige uten gode kilder.

Horten har mange historier og mye engasjement. Derfor starter vi noe nytt. Om nøyaktig en uke, neste lørdag, starter vi utgivelsen av et fast, digitalt lørdagsmagasin. Det skal ha forskjellig tema hver uke, og tema om en uke er: «Derfor elsker vi Horten». Vi vil publisere din historie der. Send inn, helst elektronisk til redaksjonen@gjengangeren.no, gjerne med bilde, til vår redaksjon allerede i dag.

Vi vet selvfølgelig ikke nøyaktig hvorfor du elsker Horten, men vi har mange positive mistanker. Kulturlivet, kanskje? At vi har en festival for nær sagt enhver musikksmak, og en som handler om hvordan mat og øl smaker? Båtlivet? Ferjetrafikken? Idrettslivet? 17. mai?

Vi synes det er mye å ta av, og vil spekke din digitale kjærlighetshistorie i magasinform, med gode historier fra arkivet og andre steder. Og, forresten, til de av dere som er aktive i sosiale medier (og det er veldig mange), er det lov å forhåndsdele der. Bruk gjerne emneknaggen #elskerhorten, det skal i hvert fall vi gjøre.

Lik og del, som det heter.

Internett er en effektiv kjælemaskin.