Lars Johan skal kombinere viktige studier med to seil-VM i 2018

Mesterskapsseiler: Lars Johan Brodtkorb har vist seg som en bunnsolid mesterskapsseiler og er en av de heteste medaljefavorittene i to VM i sommer. foto: Robert deaves

Mesterskapsseiler: Lars Johan Brodtkorb har vist seg som en bunnsolid mesterskapsseiler og er en av de heteste medaljefavorittene i to VM i sommer. foto: Robert deaves

Artikkelen er over 1 år gammel

Lars Johan Brodtkorb har bestemt seg for å satse på to verdensmesterskap i år, i tillegg til et svært viktig semester på universitetet.

DEL

– Når det gjelder studiene, kommer det til å kreve mye dette halvåret. Det er nok det viktigste for meg i utdannelsesløpet med svært viktige eksamener, så det må legges mye energi der.

Det forteller seileresset fra Horten, som også har risset opp en plan for seilsesongen.

Vil seile VM i to klasser

Denne sesongen vil Lars Johan forsøke å hente seg en ny medalje i VM for Europajoller. Han er den ubestridte eneren i verden i klassen, selv om han har måtte tåle å «bare» bli toer i 2016 og 2017.

I 2016 tapte han for franske Valérian Lebrun på Gardasjøen. Den eneste gangen han ikke har vunnet i Nord-Italia.

LES OGSÅ: Brodtkorp ble gullgutt i Danmark

I fjor seilte hortensgutten glimrende i Barcelona, men måtte se hjemmehåpet Sven Seiler foran seg.

– Jeg kommer til å delta i VM for OK-joller i Warnemünde i Tyskland den andre uka i juli. Da satser jeg på samme opplegget som i fjor, at jeg får leie en god båt. Jeg må bruke dagene før mesterskapet til å bli kjent med båten. Det samme som jeg gjorde under EM i Danmark i fjor, sier 23-åringen.

Vi kan jo minne Gjengangerens lesere om at debuten i OK endte med gull i 2017.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPONSORER: Mamma Ylva og pappa Per Andreas er både støtteapparat og sponsorer for Lars Johans seilersatsing.

SPONSORER: Mamma Ylva og pappa Per Andreas er både støtteapparat og sponsorer for Lars Johans seilersatsing. Foto:

Alt skjer i Tyskland

Det blir mye Tyskland for Lars Johan i 2018. VM for europajoller går av stabelen i Kuhlungsborn 5.–11. august.

– Det kolliderer med VM i Finnjolle, men det blir uansett lite Finn dette året. Jeg har ikke utstyr som er godt nok, og da er det ingen vits å seile OL-klasse, er hortensseileren klar på.

Han lukker imidlertid ikke døra helt for U23-VM i Finnklassen.

– Det er lite sannsynlig men hvis jeg får lånt en god båt, utelukker jeg det ikke helt. Finnjolla er morsom og krevende å seile, og så er det litt spesielt at det er OL-klasse.

LES OGSÅ: Rormann Jostein med mannskap seiler i eliteserien

Påsken i Italia?

Studiene kommer som sagt til å kreve mye utover våren, men Lars Johan utelukker like vel ikke helt at det blir en liten påskeferie på Gardasjøen.

– Det er absolutt et av mine favorittsteder. Jeg har gode minner derfra med fire seirer av fem mulige. Dessverre kom tapet i VM i 2016, men en kan ikke vente å vinne alt heller.

Vil seile Kieler-Woche

Om ikke sesongåpningen skjer i Italia, blir det i prestisjetunge Kieler-Woche som er lagt til 20–24. juni.

– Jeg har seilt der flere ganger, og det er viktig å få konkurrert en del før mesterskapene tar til. Etter VM for OK-joller, blir jeg værende i Tyskland for å seile Open Week og senere VM for Europajoller tidlig i august, oppsummerer Lars Johan.

Det ville forundre oss mye om han ikke henter edelt metall også i inneværende sesong.

Med så gode resultater å vise til, kan fort forventningene utenfra bli urettferdig høye, men en som garantert ikke lar seg påvirke av det – er Lars Johan Brodtkorb selv.

Artikkeltags