Redaksjonen har gleden av å presentere 49 år gamle Lars-Christian Andersen Lofstad som vår nyeste medarbeider. Lars-Christian bor i Moss, men har tatt til vettet og i alle fall satt én fot på riktig side av fjorden.

Han har bred erfaring i yrket og har blant annet jobbet for Moss Dagblad, Moss Avis, TV 2, NRK, Se og Hør og Fredriksstad Blad.

LES OGSÅ: Dette skjer i Horten framover

– Spiller ingen rolle hvem som vinner valget

Da stillingsutlysningen kom ut, forteller han at han så en spennende mulighet i en spennende by. Lars-Christian skal ha hovedansvaret for politikk, men kommer også til å bryne seg på de fleste andre emner.

– Forholdet mitt til Horten fra før av er nok gjennom musikken. Jeg er veldig musikkinteressert og har vært på mange konserter og festivaler i Horten opp igjennom årene. Den første konserten jeg var på i Horten var «Jokke & Valentinerne» på slutten av 80-tallet.

– Hva var det som fikk deg til å begynne med journalistikk?

– Det var egentlig ganske tilfeldig. Jeg drev aktivt med friidrett da jeg var ung og skrev en del om det i Moss Dagblad som frilanser.

– Og politisk journalistikk? Hva er ditt forhold til det?

– Jeg har alltid vært opptatt av politikk sett fra et journalistisk ståsted. Det å skape interesse rundt de politiske sakene og formidle at det handler om oss enkeltpersoner, synes jeg er spennende. For meg spiller det ingen rolle hvem som vinner valget, men om alle stemmer føler jeg at jeg har gjort jobben min, sier han med et smil.

LES OGSÅ: Hils på Joakim (28), Gjengangerens nye journalist

– Åpen og ærlig

– Hva kan kildene du skal intervjue forvente av deg som journalist?

– De kan forvente at jeg er ærlig, åpen og direkte. Jeg spør om det jeg lurer på og vil ikke ta sitater ut av sammenhengen.

– Helt til slutt må vi jo spørre om elefanten i rommet. Tror du at du kommer til å ta med deg familien og flytte over fjorden etterhvert?

– Det skjer nok ikke, svarer han med et smil og fortsetter: – Jeg tror det kan være positivt å ha en viss distanse til sakene og kildene jeg skriver om. Jeg bor fortsatt veldig nær Horten, men det å kunne se ting litt utenfra ser jeg på som en styrke, avslutter Andersen Lofstad.