Forrige uke var håpet stort, men da kom regnet og ødela alt. Denne gangen har kuldegradene kommet, og da har snøproduksjonen ikke blitt sabotert av været.

– Poenglangrenn, eller Telenorkarusell som er det offisielle navnet, arrangeres torsdag til vanlig tid. Men vi har også mer å by på samme dag, sier Ole-Jacob Thorkildsen i Skoppum IL sin skigruppe.

Det han snakker om er skiskole, som skigruppa avholder en time før poengrennet på idrettsplassen på Skoppum.

– Vi vil som et prøveprosjekt arrangere gratis skiskole for alle som har lyst hver torsdag vi har poenglangrenn, sier Thorkildsen.

LES OGSÅ: Poenglangrennet regnet bort

Skiskolen vil ha skitrenerne i Skoppum IL som instruktører, og de har enkel teknikk, balanse og skiinstruksjon basert på lek og moro som program for skiskolen. Deltakerne der blir også tatt med gjennom løypa som brukes til poenglangrennet.

– I første omgang vil det ikke være noe påmelding til skiskolen, det er bare å møte opp på idrettsanlegget, sier Thorkildsen og henviser til Facebooksidene til Skoppum IL Ski for mer informasjon.

Når det gjelder poenglangrennet arrangeres det slik:

Barn i barnehagealder går en runde rundt gressbanen. 1.-3.-klassebarn går en runde i sprintløypa. 4.-6.-klassebarn går to runder, og de fra 7.-klasse og oppover går tre runder. 

– Poenglangrenn skal være en myk inngang til å gå skirenn. Det skal være smil og moro. Alle som gjennomfører to renn i løpet av vinteren vil få utdelt premie, sier Ole-Jacob Thorkildsen.

Startnummer selges på plassen, men man kan også forhåndspåmelde seg på nettsidene til Skoppum IL sin skigruppe.