Festival-ølgrense i Stavanger provoserer

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Frp-leder Kristoffer Sivertsen og Venstres Annamaria Gutierrez er blant dem som reagerer på at festivalgjengere i Stavanger bare får kjøpe to øl av gangen.

DEL

Landet rundt:  (Tønsbergs Blad) Ifølge Stavanger Aftenblad var det en grense på to øl om gangen på både Justin Bieber-konserten og under Mablis. Ordningen vil også gjelde på Viking stadion fredag og lørdag, blant annet når lokalyndlingene Mods skal på scenen.

– Denne regelen er ulovlig. Festivaler bør ikke godta den uten videre. Det er ikke slik at administrasjonen i Stavanger kommune kan dytte generelle regler inn i regelverket, sier Sivertsen, leder i Stavanger Frp.

LES OGSÅ: Færder Mikrobryggeri doblet nesten omsetningen (+)

Venstres Annamaria Gutierrez, leder for kommunalstyret for kultur og idrett, har tidligere sagt at hun er forbannet på den nye øl-regelen. Hensikten med regelen er å redusere beruselsesnivået på festivaler.

Direktøren for bymiljø og utvikling i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad, påpeker at det gis et eget formelt vedtak til hver enkelt arrangør med en rekke oppsatte vilkår, men at vedtak og vilkår kan påklages.

LES OGSÅ: – Oslo har dyrest øl i verden

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.