Gå til sidens hovedinnhold

La broene få et navn!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange gode nyheter i lokalavisen vår den siste uken. Blant de mange også den at gangbroen over Kanalen i Fyllinga snart er på plass igjen. Det er da jeg spør: Er det ikke på tide å gi denne broen et navn?

Kanalbroen (kjørebroen) er hovedbroen. En gang hadde den sitt eget kanalbrohus. Der bodde sambandslotten Edith Carlsen med sin mor.

Nordre gangbro kaller vi som har levd noen år i Horten for Haffners bro.

Den har fått navn etter formann i Foreningen for hortenskapproingene, Wilhelm Haffner, og går som kjent over Kanalen fra Roklubben til plassen foran Lokalhistorisk senter.

Hva skulle vi så kalle den nye gangbro i Fylling? Noen vil sikkert si «Fyllingabroen». Kanskje det. Ikke så fantasifullt kanskje. Fyllinga som begrep og stedsnavn har vi jo allerede godt bevart. Hvis vi kunne finn på noe nytt, noe nytt som samtidig også er lokalt, ville jeg driste meg til å foreslå «Reitens bro». Rasmus Reiten var Hortens siste yrkesfisker av den gamle skole. Når jeg ser for meg bildet av Fyllinga, er det et bilde av yrkesfiskeren Rasmus Reiten som trer klarest fram. Han sitter i sin fiskerhabitt, sammen med sin venn, hobbyfiskeren, orlogskaptein Nils Kure Larsen, innenfor fyrlykten og utenfor kaibygningen på østre molo med sine velfylte fiskekasser. Kanskje venter de på en av byens fiskehandlere. Vi hadde jo mange av dem engang. Man vi hadde bare en Rasmus Reiten. Han bodde i Skippergaten, slipte skøytene våre og solgte god og rimelig fisk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.