Gjengangeren burde spurt noen av oss kvinner på høyresiden også

Anne Grethe Hauan

Anne Grethe Hauan Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg leste saken i Gjengangeren 8.mars hvor flere kvinner og noen menn i Horten ble spurt om deres forhold til kvinnedagen.

Hva betyr 8. mars for deg? 

Det var en spennende artikkel, men jeg føler det er riktig av meg å si i fra om at noe manglet. Det var flere hortensere som ble spurt i artikkelen, både med og uten politisk bakgrunn. Men ingen av de spurte var fra høyresiden i Horten-politikken. Jeg mener 8. mars er for alle som ønsker å oppnå likestilling i Norge, og derfor burde Gjengangeren spurt noen av oss kvinner på høyresiden om hva vi mener er viktig med kvinnedagen også.

Det er ofte en misforståelse å tro at sosialistene har enerett på en slik dag (Uten å påstå at alle de flotte menneskene som ble spurt av avisa er sosialister), og her vil jeg berømme Anahita Jafari fra Ap som tok initiativ overfor flere partier til å være med 8.mars i Horten. Dessverre var jeg forhindret, men initiativet var godt.

 

Jeg er også opptatt av kvinners rettigheter, men har et annet perspektiv enn mine kollegaer fra SV og Arbeiderpartiet som ble spurt i artikkelen. Jeg har aldri gått i 8. mars-tog, da jeg ofte har følt at det har vært vanskelig for meg å stille meg bak enkelte av sakene som tidligere er blitt frontet av venstresiden under 8. mars-toget. Eksempelvis 6-timers arbeidsdag og Fritt Palestina mener jeg ikke er saker i likestillingens navn. Men rett skal være rett – Anahita Jafari, som ikke ble intervjuet, men som holdt appell på kvinnedagen, sitt fokus i år om negativ sosial kontroll er noe jeg selv er veldig opptatt av.

– Du skjønner, han har ikke lov til å bli med norske barn hjem, forklarte sønnen vår.   

Jenters rett til å bestemme over eget liv er nok kanskje den viktigste kvinnekampen vi står overfor i Norge i dag. Alle jenter som bor I Norge skal få si akkurat det de vil, gjøre det de vil og elske akkurat den de vil uten å leve i frykt for sanksjoner fra egen familie eller miljø. Dessverre er ikke dette en selvfølge for alle jenter i Norge i dag. Negativ sosial kontroll er dessverre et veldig utbredt samfunnsproblem som vi må bekjempe. 

Istedenfor å gå under paroler for «6-timersdag», som jeg og mange andre mener ikke er bærekraftig for velferdssamfunnet, kunne jeg for eksempel heller gått under paroler som ja til fri kjærlighet, retten til å bestemme over eget liv, forebygging av voldtekt av kvinner og menn, nei til jomfrutesting og mange andre viktige, universelle saker. Ofte blir 8.mars en dag hvor det harseleres med regjeringen og ikke minst om Fremskrittspartiet, og hele fokuset på det viktigste for kvinner flest blir for min del da borte.

Dette mener jeg er et viktig perspektiv når vi diskuterer kvinnedagen. 

Poenget mitt er at når lokalavisa vår velger å intervjue flere om kvinnedagen, bør det være rom for kvinner fra høyresiden også. Vi har veldig mye å takke kvinner for, de som har gått før oss og stått på for kvinners rettigheter opp gjennom årene. Det skal vi fortsette å gjøre. FrP-kvinner er opptatt av at enkeltmennesker skal ha frihet, valgfrihet og trygghet, og vil jobbe politisk for at Norge blir et trygt sted å bo, likt for alle uavhengig av kjønn, religion, etnisitet eller legning.

 

Anne Grethe Hauan
Kommunestyrerepresentant
Fremskrittspartiet 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags