Du entrer porten på Galleri KJV og kommer inn i gården. Der står en vegg av velduftende Pellargonier. Det spesielle med disse blomstene er at det er bladene som lukter, ikke selve blomsten. Videre inn får du kjøpt gulrotkake, som inneholder blader fra den allsidige blomsten, og sett, fortalt, kjent og luktet forskjellen på noen av de mange tusen typer pelargonium. Alle sanser er stimulert, og du går videre inn til utstillingen til Rikke Karlsen. Inspirert av naturen, sortert i former, laget av biter av gamle Karljohansvern.

Bjørg Langaas fra Horten og Corine Dahl fra Sandefjord er begge medlemmer av Norsk Pellargoniaforening, og er til stede med sine blomster for å stimulere alle dine sanser på naturlig vis, og dette til det fulleste, før du går inn døren til selve galleriet. Her møter du verkene til Rikke Karlsen, utdannet keramiker fra kunst og håndverkshøyskolen. Utstillingen er først og fremst konsentrert på hennes verk, og blomstene er der bare første helgen.
– Hoveddelen av utstillingen heter 160506-300608, som er perioden jeg har bodd på Karljohansvern. Jeg har hele tiden samlet "søppel", i form av gamle porselensbiter og glasskår som har blitt slipt på naturlig vis av naturen, og brukt dette til å lage bilder, forteller hun.
Hun syns området er fantastisk, både fra et menneskelig og kunstnerisk perspektiv.
– Naturen har tatt søpla tilbake, slipt den, og gjort den både vakker og ufarlig. Jeg syns det kommenterer så bra hvordan mennesket bare tar fra naturen, og bare kaster tilbake det de ikke trenger, sier hun.

– Det er en kunst i seg selv å kombinere natur og kultur, men her har vi faktisk klart det på flere plan, sier Helle Brunvoll, bildekunstner og eier av Galleri KJV.
Hun utdyper videre at utstillingen i galleriet er inspirert av naturen, og slipt av naturen, mens pellargoniene faktisk er blomster. Det er også mange flere likheter mellom de to utstillingene. Hun, sammen med utstillerne, ønsker alle hjertelig velkommen til åpning av utstillingen hvor alle sanser stimuleres førstkommende lørdag.