Når Sentrum-elever danser, gjør 250.000 ungdommer akkurat det samme

Tar med alle: Elevene på Sentrum skole synes det er gøy å være med på «BlimE» dansen og strekker ut hånden for å vise at de vil ha alle med.

Tar med alle: Elevene på Sentrum skole synes det er gøy å være med på «BlimE» dansen og strekker ut hånden for å vise at de vil ha alle med. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag formiddag skal elevene på Sentrum skole danse «BlimE»-dansen sammen med nesten 250.000 elever fra hele landet.

DEL

– Bli med dansen blir danset av tusenvis av elever i hele landet for å vise fellesskap, forteller Henning Johansen, som har ansvar for å melde skolen på fellesdansen.

Les også:

Granly skole og 130.000 elever i Norge danset fredag Blime-dansen i regi av NRK Super. Målet er at barna skal oppleve at det er gøy å si ja til vennskap og fellesskap.

Sentrum skole har deltatt de siste fem årene. I dag fredag klokken 12 skal de 506 elevene på skolen danse årets «bli med dans». Det gjør også elever fra over 1000 andre norske skoler, etter den samme koreografien.

Les også: Adelén har flyttet sammen med danse-kjæresten

Alle skal med

«BlimE» er en nasjonal vennskapskampanje som holdes av NRK Super. De lanserer en ny låt og dans hvert år som blir gjort av tusenvis av elever samtidig. Alle skolene som deltar blir filmet og resultatet legges ut på NRK Super sine nettsider.

– Kampanjen står for mye av det samme som vi som PALS skole øver på daglig. Blant annet å inkludere andre, sier Henning Johansen.

Les også: Her danser Khaled (23) av glede over livet i Horten - natt til mandag ble han hentet av politiet

Viktig budskap

– Det er viktig å kunne si «bli med» slik at alle får være med på leken. Gjennom «BlimE»-dansen lærer vi det. Vi viser det også gjennom dansetrinn hvor vi strekker ut hånda, forteller Selma Dombstein fra 4-klasse på sentrum skole.

Hun og klassekameratene synes det er gøy å være med. Spesielt kult er det at så mange gjør det samtidig.

Skaper fellesskap og glede

– Å gjøre dette samtidig som så mange andre, er med på å skape fellesskap. Dansen er lett å være med på og det virker som både barn og voksne har mye glede av å være med på prosjektet forteller Henning Johansen til Gjengangeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken