Musikkformidling er studiet for deg som er interessert i musikk. Studiet er et fordypningsstudium i forhold til studiene Musikk 1 og Musikk 2 og består av tre moduler der du får dypere innsikt i arrangering, musikkorientering og samspill.
– Jeg har tidligere gått musikk 1, 2 og 3, og holder for tiden på med en egenkomponert bachelorgrad, så musikkformidling passet meg midt i blinken, smiler en fornøyd Idun Halseth.

Studiet hvor praktisk arbeid står i fokus med blant annet sang, spill og, dans går parallelt med Musikk 3 og det kreves prøvespill. Arrangering av musikk er en stor del av studiet.
– Før jeg begynte på musikk på høyskolen hadde jeg ingen erfaring med musikk, annet enn at jeg hadde sunget i kor og spilt i korps. Jeg hadde for eksempel aldri prøvd å lage en egen sang, men det fikk jeg virkelig prøvd meg på nå, forteller Halseth. – Jeg husker første gangen jeg skulle framføre noe for klassen. Jeg turte ikke å spørre om noen kunne akkompagnere meg, så det ble med en-fingers piano. Skikkelig Valdemar Hoff a.la Idun. I seinere tid har jeg arrangert musikkstykker alene, og vi har spilt de sammen i klassen.

Studiet kan inngå i allmennlærerutdanningen, i Bachelor i språk- og kulturfag, eller i en selvkomponert bachelorutdanning i henhold til Høgskolens forskrift. En bachelorgrad med minst 80 studiepoeng i musikk gir opptaksmuligheter til mastergradsstudier i musikk ved andre studiesteder.
– Jeg er hittil litt usikker på hva jeg skal gå videre, men innen musikk blir det helt sikkert. Enten må det bli innen musikk og helse, eller så frister det veldig med en master på Norges Musikk Høgskole, ler Halseth.

Fremtiden som musiker ser Halseth lyst på. Ifølge henne er det jo alle musikeres drøm om å kunne leve av musikken.
– Klart det er det! Alle som driver med musikk ønsker å kunne leve av å gjøre det de elsker, det er jo helt naturlig, ler Halseth. Jeg håper på å kunne få spille inn et album, da helst med kun egne låter. Det ville vært helt fantastisk.