Frir til byens skriveføre

I full blomst: Wigdis Solberg og Nina Kongsfjell inviterer hele byen til å være med på å lage revy. Foto: Trude Brænne Larssen

I full blomst: Wigdis Solberg og Nina Kongsfjell inviterer hele byen til å være med på å lage revy. Foto: Trude Brænne Larssen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi trenger større mangfold i tekstene, sier produksjonssjef Nina Kongsfjell i Masken

DEL

Allerede nå er forberedelsene til høstens revy godt i gang, og mye er på plass.
– Vi har kostymer, sminke, inspisient, rekvisitør, regissør, koreograf og aktører. Til og med matvertinne, forteller produksjonssjef Nina Kongsfjell. Hun er ny i stillingen i år, men får hjelp av sin forgjenger Linda Berglund, og har i tillegg en assistent: Tove Monsen Guttelvik.
– Folk aner ikke hvor mye som ligger bak hver produksjon. De skulle bare visst! supplerer Masken-leder Wigdis Solberg.


Søker skribenter
De to elleville sceneklovnene har satt seg i hagen med kaffe og iskrem for å se nærmere på planene fram mot premieren i november.
– Best Western Horten Hotell sier at de gleder seg allerede, melder Kongsfjell. – Jeg har inntrykk av at revyen er årets høydepunkt for dem, med liv og røre mange dager i trekk.
– Men vi trenger flere tekster, sier Solberg. – Vi er veldig glade for de faste tekstforfatterne vi har, men trenger tilskudd av flere.
– Derfor går vi ut nå for å høre om noen sitter på noe. Det kan være tekster folk oppbevarer i skrivebordsskuffen, skyter Kongsfjell inn.
– Kanskje opprinnelig skrevet til en annen sammenheng; en firmafest eller hva som helst. Vårt eneste kriterium er at det må være knyttet til Horten.
– Det er mange skriveføre mennesker i denne byen. Vi gir også et lite honorar, frister Solberg. – På den måten sikrer vi oss at Masken har rettighetene.


Sammensveiset gjeng
I 2013 var det mer enn 20 personer som sto på scenen, men de
utgjør bare en liten del av alle som bidrar i revyen.
– Med alle som er med, både på og bak scenen, er vi til sammen 70 personer, forteller Solberg.
– Vi har det veldig morsomt, og har et fantastisk samhold. Vi satser også på våre egne når vi søker folk til ulike oppgaver.
Det ligger stor innsats og mange timers øving bak hver revy.
– Hva er det som driver dere?
– Entusiasmen. Og kjærligheten til byen, kvitterer Solberg.
– Vi blir veldig kreative når vi er sammen, sier Kongsfjell.
– Responsen fra publikum. Applausen. Det er jo noe vi har i oss, alle vi som er med.
– Det er moro å ta fram gærningen i seg selv, ler Kongsfjell.


Plass til flere
Teatergruppen har alltids bruk for flere aktører, både på og bak scenen. Man trenger ikke nødvendigvis være skribent, selv om det er det de primært er på jakt etter nå. Det trengs også folk til å sy kostymer eller frisere hår, bare for å nevne noe.
– Masken er en åpen teatergruppe. Hvem som helst kan bli med. I august har vi audition, der både nye og gamle får prøve seg, for å finne riktig person til hvert nummer, forteller Solberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.