Nå skal Gildehallen åpnes for folket

Midgard, her ved Kjartan Fønsterlien, Anne Doksrød og Jardar Nygård, ønsker at Midgard skal være et aktivt senter. Her viser de fram dyrkingen av lin.

Midgard, her ved Kjartan Fønsterlien, Anne Doksrød og Jardar Nygård, ønsker at Midgard skal være et aktivt senter. Her viser de fram dyrkingen av lin. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ledelsen ved Midgard åpner Gildehallen for alle hver lørdag.

DEL

– Vi satser på lørdagsåpent hvor folk kan komme å gå når de vil. Vi serverer kulturinnslag, håndverk og mat, forteller markedskonsulent Jardar Nygård.

Han vil i førjulstida invitere alle på julegilde.


– Tilbudet er rettet mot mindre grupper, som småbedrifter og vennegjenger fra fem til ti personer. Aldersgrensen er 18 år ettersom vi vil servere mjød, øl og vin til maten. Tiltaket er med på å gjøre Gildehallen mer folkelig. Stedet skal bli et hus som mange har et eierforhold til, og hvor folk kan kose seg rundt bålet i storstua. Vi ønsker å vise Gildehallen fram til så mange som mulig, sier Jardar Nygård. Tekniske problemer med røyk fra bålet i hallen er ryddet av veien.


Høstferien


Daglig leder Kjartan Fønsterlien kan vise fram et tettpakket program for høstsesongen. De første arrangementene er allerede avviklet. Snart er vi inne i høstferien, og det betyr mye moro i og ved Gildehallen.


– Dette er tiende året på rad vi steller til for barn og hele familien på Midgard. Som vanlig vil det bli pil- og bueskyting, veving på vikingvis, diverse håndverk og matservering. I fjor hadde vi 200 besøkende. Vi satser på enda flere i år, forteller daglig leder Kjartan Fønsterlien.

Filmfestival

Nytt av året er en filmfestival i samarbeid med en lokal filmklubb.

– Vi vil vise filmen «Erik the Viking» på storskjerm. Dette er en komedie fra 1989 med blant andre John Cleese og Tim Robbins.

Filmen handler om vikingen Erik og hans menn som dro over havet for å finne Valhall. I løpet av denne lørdagen vil det også bli vist en rekke andre filmer i Gildehallen knyttet til vikingtida, forteller konservator Anne Doksrød.

Sang og musikk

Konsertforestillingen «Det ljomar av viking» har sin urpremiere i Gildehallen.

Tre skjebnegudinner skal guide publikum gjennom en musikalsk reise der musikken blir framført på vikinginstrumenter som selje- og beinfløyte, bukkehorn og lur.

Artikkeltags